ELECCIONS EUROPEES
Política 17/05/2014

Bildu vol fer de les europees una "palanca per avançar cap a un poble lliure"

Erigeix la coalició que encapçalen en "el vot que fa mal al règim, l'únic vot contra el règim", amb referència a PP i PSOE

Ara / Europa Press
2 min
Jon Juaristi, durant el míting de Pamplona / EFE

PamplonaEl cap de llista d'EH Bildu a les eleccions europees, Josu Juaristi, ha advocat per "utilitzar" aquests comicis "com a palanca per avançar cap a un poble lliure" i per "treballar per portar a Brussel·les la veu i la paraula de l'Euskadi rebel i lluitadora". Així ho ha manifestat aquest dissabte Juaristi, que ha ofert a Pamplona un míting en què també han intervingut, entre d'altres, la diputada del BNG Carmen Adán i el candidat d'EH Bildu als comicis europeus Peio Gurbindo. Les intervencions han estat interrompudes unes quantes vegades pel públic amb crits a favor de la independència i dels presos bascos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció, Juaristi ha erigit la seva candidatura en "la candidatura que Rajoy, Rubalcaba i Barcina no volen ni veure". "Els fa mal veure'ns treballant per transformar la societat, els fa mal veure'ns al carrer. Som el vot que fa mal al règim, l'únic vot contra el règim", ha assegurat. Així, els ha advertit que "a partir del 25 de maig hauran de veure també a Europa" els abertzales.

Juaristi ha destacat que l'"objectiu" que mou EH Bildu és "guanyar, consolidar i reformar una majoria popular que vulgui el canvi polític i social". "Les condicions estan donades a Euskadi, sumem forces, consolidem un bloc per portar el procés d'alliberament nacional fins al final", ha defensat.

Solidaritat "fraternal" amb els "pobles que lluiten per la seva llibertat"

El cap de llista ha destacat, a més, que EH Bildu va al Parlament Europeu acompanyat de "molts amics, objectius i anhels comuns amb altres forces d'esquerres, esperances comunes, amb un patiment semblant". Així, ha enviat "una abraçada fraternal als pobles que lluiten per la seva llibertat".

D'altra banda, Juaristi ha opinat que "sembla que el PNB i la seva candidata Izaskun Bilbao tinguin por de no ser els únics representants, quan hauria de ser al revés, haurien de desitjar que aquest país tingui el màxim nombre de diputats per defensar els seus drets, però sembla que el PNB vol el contrari". "EH Bildu està disposada a treballar braç a braç amb els que vulguin treballar pel futur d'aquest país", ha precisat.

stats