POLÍTICA
Política 09/11/2012

EH Bildu s'estrenarà al Parlament de Vitòria amb una ofensiva per evitar desnonaments

Alerta que el suïcidi d'una dona aquest divendres quan anava a ser desnonada a Baracaldo és una "greu conseqüència" d'una política econòmica que prioritza els bancs davant les persones

Efe
1 min
Laura Mintegi, candidata  de Bildu a lehendakari el 21 d'octubre.

VitòriaLa candidata a lehendakari per EH Bildu, Laura Mintegi, ha anunciat aquest divendres que la primera iniciativa que la coalició registrarà al Parlament Basc s'encaminarà a impedir que es produeixin més desnonaments a Euskadi. Mintegi, als passadissos de la cambra de Vitòria, s'ha referit al suïcidi aquest matí d'una dona a la localitat biscaïna de Baracaldo quan havia de ser desnonada del seu habitatge. Ha dit que els fets d'avui són una "gravíssima conseqüència d'una política econòmica que posa per sobre els interessos de les entitats bancàries abans dels de les persones".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La que serà portaveu d'EH Bildu al Parlament Basc ha destacat que s'han de prendre les mesures necessàries perquè el d'avui sigui el primer suïcidi i l'últim a Euskadi d'una persona a la qual s'havia de desallotjar del seu habitatge. Ha anunciat que la seva primera iniciativa parlamentària serà crear un organisme públic que es faci càrrec dels habitatges que les entitats bancàries pretenen desnonar i que possibiliti un lloguer social als seus inquilins fins al moment en què el nivell d'ingressos torni a permetre'ls pagar la hipoteca.

Llei al límit de la il·legalitat

Aquest lloguer social, segons el programa que va presentar EH Bildu a les eleccions, ascendiria al 15% del total d'ingressos de la família. Mintegi ha lamentat que a la "gravetat enorme" en el pla humà dels desnonaments s'uneix el fet que la legalitat en què es basen aquests desallotjaments ja ha "rebut un toc d'atenció" per part de la Unió Europea. "No només és una situació dramàtica des del punt de vista humà, sinó que des del punt de vista jurídic [el desnonament] està fregant la il·legalitat", ha afegit.

stats