Política 06/11/2014

El president de Freixenet descarta la independència i només veu una solució al procés: "Prudència, paraula i pacte"

Govern espanyol i empresaris madrilenys donen suport a Josep Lluís Bonet a pocs dies del 9-N. De Guindos insisteix que "Catalunya i Espanya poden aconseguir més juntes que separades"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Bonet i De Guindos a l'esmorzar informatiu del Fórum Europa a l'hotel Ritz. EFE

MadridEl president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, s'ha mostrat convençut aquest dijous a Madrid que Catalunya no s'independitzarà i ha assenyalat que només hi ha una via per solucionar el conflicte amb Espanya: "Prudència, paraula i pacte, les tres 'P'"."No contemplo [la independència], no hi ha pla B. Crec que no serà i ja està", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un esmorzar informatiu al Ritz presentat pel ministre d'Economia, Luis de Guindos, i amb la presència de la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina; el president de la CEOE, Joan Rosell; la presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre; i el secretari d'Estat de comerç, Jaime García-Legaz, entre d'altres figures destacades de l'empresariat de Madrid, Bonet ha assegurat que "no sap" què passarà el 9-N, però considera que el més important és el que ja "va dir Mas", que a partir del dia 10 "està disposat a parlar" amb Rajoy. "Rajoy ha dit el mateix, per tant he entès que era una apropament", ha defensat.

Considera que és tasca dels polítics parlar i "consensuar dins dels marcs constitucionals i legals del país". Pel que fa l'empresariat, ha evitat considerar si pot haver-hi una nova campanya contra el cava català i ha assegurat que "no ha apreciat cap moviment" pel que fa un risc de deslocalització de les multinacionals de Catalunya davant la possibilitat d'una independència. "La idea és que la situació s'arreglarà", ha puntualitzat.

La corrupció "no destrueix res de res"

Preguntat sobre els escàndols de corrupció que afecten els vells partits i que també han produït la dimissió del president de Cepime i vicepresident de la CEOE, Jesús Terciado, Bonet ha defensat que "tots aquests assumptes són mals assumptes però que no destrueixen res de res". "La marca Espanya no té cap problema, depèn de nosaltres. Estem en condicions de sortir al món i guanyar", ha afegit.

Però davant l'auge de Podem, amb qui "no comparteix ideari" perquè creu que al país "no li convé", el president de Freixenet defensa un front PP i PSOE perquè Espanya vagi en la línia de "la unitat dins de la diversitat".

Bonet en més d'una ocasió ha defensat que se sent "més espanyol que català" i per això de Guindos ha lloat aquest dijous la seva "valentia i determinació" en "circumstàncies no sempre senzilles". "Sóc d'una empresa familiar catalana i, per tant, espanyola", li ha respost el president de Freixenet agraït.

El futur dels joves

L'empresari català ha assegurat que està "cansat" de sentir que els "pobres" joves han de sortir d'Espanya. "El que han de fer els joves és marxar", ha dit, perquè considera que és part de la globalització que vivim. "Quan surtin estaran preparats per tenir més avantatges que els que no ho han fet", ha afegit.

stats