Política 23/03/2019

Buch diu que els Mossos "revisaran" si s'ha actuat "de manera inadequada" en la retirada de símbols a les escoles

El conseller reconeix que els han arribat queixes d'alguns centres docents però en tot cas serien minoritàries

Ara
1 min
El conseller d'Interior, Miquel Buch, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl conseller d'Interior, Miquel Buch, ha sortit al pas de les crítiques als Mossos d'Esquadra per haver entrat en escoles i instituts per retirar llaços grocs. Segons una sèrie de piulades al seu compte de Twitter, Buch ha dit que després que alguns centres hagin fet arribar "queixes" per l'actuació dels agents, els Mossos "revisaran com sempre" les intervencions que han fet per si "de manera minoritària podria haver-se actuat de manera inadequada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Buch ha explicat que els Mossos "es van veure obligats" a revisar milers d'espais públics, entre ells "els més de 2.700 centres docents de la Generalitat", per donar compliment a les ordres de la Junta Electoral Central, que va ordenar retirar de totes les instal·lacions de la Generalitat els llaços grocs i altra simbologia política atès que ara és període electoral.

En aquest sentit, Buch ha demanat que es posi èmfasi en el fet que el principal problema és que la Junta Electoral Central vol que "desaparegui dels espais públics" la simbologia que recorda que hi ha exiliats i presos "per motius de consciència". "No permetem que intentin fixar-nos el camí externament atiant polèmiques internes. Defensem sempre la llibertat d’expressió i d’opinió, com a drets fonamentals i universals", ha dit.

stats