Política 12/05/2016

Buch presenta el seu decàleg sobre la nova Convergència en ple debat congressual al partit

El president de l'ACM aposta perquè hi hagi més d'una candidatura en el conclave previst per al juliol

Oriol March
2 min
El president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch. / ACN

BarcelonaEl president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha presentat aquest dimarts en un esmorzar informatiu organitzat pel Fòrum Europa Tribuna Catalunya el seu decàleg sobre la nova Convergència en ple debat congressual al partit. Buch ha definit un model de formació política allunyada dels populismes "amb un exèrcit carregat de persones disposades a deixar-se la cara pel país" i ha reclamat que hi hagi més d'una candidatura al congrés que se celebrarà a principis de juliol. Preguntat per si s'ha de mantenir el nom del partit, ha apuntat que caldrà avaluar quines alternatives es presenten a l'actual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Premià de Mar també ha defensat que CDC sigui el partit que defensi un discurs de "coresponsabilitat" entre administració i societat, i ha defugit el debat ideològic. "El debat dreta-esquerra és del segle XX", ha apuntat. "Hem de ser el partit de la gent que ens trobem pel carrer com a alcaldes", ha defensat el president de l'ACM.

Bona part de la intervenció de Buch ha estat centrada en el paper del món local i de la dinàmica recentralitzadora de l'Estat en l'última legislatura. "Tenim ganes de ser millors administracions. Volem servir i servir millor", ha apuntat l'alcalde de Premià de Mar.

Suport de la cúpula i d'alcaldes

L'encarregada de presentar l'acte ha estat Mercè Homs, regidora de Convergència a l'Ajuntament de Barcelona, que l'ha definit com a "alcalde de Catalunya" i ha recordat aquell acte en què més de 900 alcaldes del país van fer costat al 9-N en un acte amb l'expresident Artur Mas al Palau de la Generalitat. A la taula presidencial hi havia la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i dirigents de CDC que li són especialment propers, com és el cas de Jordi Turull i Francesc Homs.

A la conferència també s'hi han acostat alcaldes de Convergència com David Saldoni (Sallent), Rosa Vestit (Sant Quirze de Besora), David Font (Gironella), Isidre Sierra (Sant Climent de Llobregat), i Marta Felip (Figueres), entre altres. Buch forma part d'un grup integrat per Turull, Neus Munté i David Bonvehí, que promou un corrent sobre la refundació de CDC. Aquest dissabte, un centenar de quadres van fer una trobada a Gironella en què es va debatre sobre el futur del partit sense parlar, de moment, de càrrecs de cara al congrés previst per als dies 8, 9 i 10 de juliol.

stats