Política 10/10/2019

El Govern trasllada a Calvo el "malestar" per les declaracions del cap de la Guàrdia Civil i n'exigeix el cessament

Alerta que els fets "soscaven" la relació de col·laboració entre cossos policials

Núria Orriols
2 min
Meritxell Budó, portaveu del Govern

BarcelonaLa consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha traslladat aquest dijous a la vicepresidenta espanyola en funcions, Carmen Calvo, el "malestar" del Govern per les declaracions de la Guàrdia Civil en l'acte de la seva patrona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La seva actuació està absolutament fora de lloc, tindrà efectes a llarg termini i soscava la relació de col·laboració entre els dos cossos policials, que hauria de basar-se en la confiança mútua amb l'objectiu de garantir la seguretat dels catalans", diu la consellera de la Presidència. "Posar en dubte l'actuació dels Mossos d'Esquadra davant els seus màxims comandaments no és només una ofensa als prop de 17.000 mossos i mosses d'esquadra que actualment estan en actiu, sinó que també és una ofensa a tot el poble català", afirma la carta.

Tot i això, Budó, en nom del Govern, també remarca que, a banda de les referències al cos dels Mossos, tampoc entren dins la normalitat les declaracions de caràcter polític que va fer la Guàrdia Civil, ja que són cossos de seguretat. Budó expressa que els ciutadans de Catalunya esperen "neutralitat" i "professionalitat" de la policia espanyola, una actitud que al seu parer no correspon amb la que va mantenir ahir el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, el general de Brigada Pedro Garrido.

En aquest sentit, demana al govern espanyol que emprengui les accions adients davant "l'ofensa i el greuge" ocasionat, així com el "cessament" de l'actual responsable de la Guàrdia Civil. "Les seves manifestacions han sigut tota una provocació, tenint en compte el moment especialment tens que viu la relació entre Catalunya i Espanya a les portes de conèixer una sentència judicial que, ens temem, no farà sinó incrementar el nivell de conflicte", conclou la missiva.

stats