Política 10/03/2015

C's vaticina que "els mateixos catalans donaran per mort el procés sobiranista"

La portaveu parlamentària, Carina Mejías, assegura que les forces independentistes estan "més dividides que mai"

Núria Orriols
1 min

BarcelonaLa portaveu de C's al Parlament, Carina Mejías, ha assegurat aquest dimarts que les forces sobiranistes estant "més dividides que mai" i que així es va escenificar, el passat divendres, a la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Ho ha dit per la "dissidència" que ha assegurat que ICV i els sindicats van manifestar sobre el caràcter "plebiscitari" de les eleccions del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a la de C's, és clar que després de 9-N els ciutadans "han donat l'esquena" a un "projecte de divisió i enfrontament" i ha vaticinat que "els mateixos catalans donaran per mort el procés sobiranista".

També ha assegurat que CiU i ERC s'estant disputant "quotes" en l'espai electoral independentista i que es troben en "plena discussió". A més, com que "encara" no s'ha pactat un full de ruta, ha asseverat que "viuen en una improvisació constant". "Estant en plena campanya", ha dit.

Cop de porta de les institucions

Mejías també ha remarcat que l'estratègia independentista ha rebut respostes contundents per part de les institucions de l'estat i també de la Generalitat. En aquest sentit, ha recordat, la decisió del Consell de Garanties Estatutàries sobre la inconstitucionalitat de les estructures d'estat de CiU i ERC.

També ha fet referència a l'admissió a tràmit, per part del Tribunal Constitucional, de la llei d'acció exterior de la Generalitat. Mejías ha augurat que "posarà fi al caríssim projecte de desmuntar un estat per muntar-ne un altre".

stats