Política 08/11/2014

"Enfilant-se per Catalunya", portada del "International New York Times"

El diari nord-americà presenta el món casteller com una metàfora del procés

Ara
1 min

BarcelonaLa portada d'aquest dissabte de l'edició europea del 'International New York Times' s'obre amb una gran fotografia d'una colla castellera, sobre l'epígraf "Enfilant-se par Catalunya. La tradició castellera ha adoptat un nom significat mentre els catalans es preparen per a una enquesta sobre la separació d'Espanya, sota l'oposició de Madrid".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un reportatge en el marc del concurs de castells a Vilafranca del Penedès, el diari nord-americà explica els valors que regeixen el món casteller i la cultura que envolta "les torres humanes" a Catalunya, com a metàfora del procés independentista. També es recull que enguany diversos castells es van aixecar en ciutats europees per visualitzar el procés sobiranista internacionalment i que el proper 9 de novembre hi ha plantejada la "controvertida" votació per a la secessió. El reportatge es complementa amb un vídeo a l'edició digital.

Forcadell, l'activista que uneix els catalans en torn l'independentisme

El diari nord-americà també publica un perfil de Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, on destaca les seves paraules: "Artur Mas no estava per la independència, però va veure que la societat civil passaria per sobre dels polítics si no pujaven al carro".

stats