Política 18/04/2016

CDC celebra el referèndum que planteja En Comú Podem tot i que hi veu "electoralisme"

Francesc Homs qüestiona que la proposta de pregunta del referèndum es faci ara a les portes d'unes noves eleccions i no al gener

Gerard Pruna
2 min
El poraveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs

BarcelonaCDC ha rebut les preguntes que En Comú Podem defensa per al referèndum a Catalunya amb satisfacció però un punt d'escepticisme. Tot i celebrar que es plantegin preguntes que inclouen el concepte 'Estat independent' -tal i com ha avançat l'ARA-, el portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, ha qüestionat que la proposta arribi ara quan tot apunta que hi haurà noves eleccions i no el mes de gener, quan la proposta de Podem parlava d'un ministeri de la plurinacionalitat. "Em temo que és electoralista", ha raonat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, en roda de premsa Homs ha aplaudit la iniciativa perquè és "el tipus de pregunta que s'hauria de poder fer amb normalitat". L'exconseller ha subratllat però que una de les dues preguntes -“Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat independent d’acord amb els procediments legals pertinents?” O bé: “Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat independent mitjançant la corresponent reforma de la Constitució?”- li agrada més, i ha avisat que en cap cas aquesta proposta "hauria d'interrompre el procés".

Homs, que ha insistit en la seva petició d'una llista unitària de l'independentisme si es repeteixen eleccions i ha avisat que el nom de qui l'encapçali "no serà un problema", s'ha mostrat convençut que hi haurà una nova cita amb les urnes, tot i que ha reclamat al PSOE un exercici de "realisme polític" per veure que l'única forma de ser investit és un pacte amb Podem que inclogui el referèndum.

Exigeix a Rajoy que no actuï com un candidat en la reunió amb Puigdemont

A dos dies de la reunió entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, les expectatives sobre la trobada no són massa altes. Si ahir Puigdemont ja deia que no esperava acords concrets, aquest dilluns Homs ha exigit a Rajoy que no es presenti a la reunió "amb la temptació d'exercir més de candidat del PP que de president espanyol en funcions". Per això, ha reclamat "respostes concretes".

stats