Els CDR es retiren dues hores després d'haver aixecat les barreres d'una desena de peatges

Accions a Girona, Martorell, l'Hospitalet, Vallvidrera, Sant Vicenç i la Roca, entre d'altres

"Per la República, tombem l'Íbex-35". Els CDR han tornat a l'autopista aquest diumenge per aixecar les barreres dels peatges en plena operació tornada del pont de desembre. No fa ni vint-i-quatre hores que es van retirar de l'AP-7 a l'Ampolla, on van mantenir la carretera tallada durant tot el dissabte, i l'acció s'ha reprès en diversos punts del territori. En total, s'han comptabilitzat una desena de peatges arreu de Catalunya, que s'han començat a ocupar passades les cinc de la tarda. Cap a les 19 h els manifestants han començat a retirar-se.

A través de Twitter, els Comitès de Defensa de la República han reivindicat diverses accions tant a l'AP-7, al peatge de Martorell, al de la Roca del Vallès, al de Girona Sud i també al de l'Hospitalet de l'Infant, com a l'AP-2, al peatge de Soses, a Alfés –que ha durant només uns minuts– i les Borges Blanques, als túnels de Vallvidrera i també a la C-16 al peatge de Sant Vicenç de Castellet.

La reivindicació va dirigida contra les concessionàries de les autopistes, que els CDR consideren que estan "més que amortitzades". "Els peatges només serveixen per pagar els vicis d’Abertis i l’Íbex-35", denuncia el compte oficial del CDR Catalunya.

Els CDR acorden retirar-se de l'AP-7 després de 15 hores de tall a l'Ampolla

Diverses dotacions dels Mossos s'han desplaçat ràpidament fins als peatges i, de moment, observen esperant ordres dels comandaments. Ahir l'ordre va ser no desallotjar els manifestants que tallaven l'autopista a l'Ampolla, que s'hi van mantenir durant quinze hores. A Girona Sud, per exemple, s'hi han comptat cinc furgonetes policials, que s'han mirat de lluny la mobilització, segons informa Maria Garcia. Els manifestants s'han retirat al cap de dues hores.

A l'Hospitalet de l'Infant, els membres dels CDR estan aixecant les barreres del peatge de l'autopista AP-7 en els dos sentits de la marxa, amb el resultat de desenes de vehicles que passen sense pagar i celebren l'acció dels activistes tocant els clàxons, informa Esther Celma.

L'aixecada de barreres arriba després d'haver tallat ahir durant més de quinze hores aquesta autopista a l'altura de l'Ampolla, cosa que va provocar moments de tensió amb alguns conductors. Avui, però, els vehicles saluden els CDR mentre passen sense pagar el peatge d'aquesta autopista. La majoria d'activistes porten la cara tapada, porten estelades i l'acció està coordinada amb altres punts estratègics del territori en plena operació tornada del pont de la Puríssima.

No és la primera vegada que els CDR aixequen els peatges. Ja ho van fer durant l'operació tornada de la Setmana Santa. Aquest diumenge, però, acumulen aquesta acció per tot el territori amb la que van fer ahir a l'Ampolla, la mateixa setmana que s'han produït les càrregues dels Mossos contra els manifestants que intentaven boicotejar actes de l'extrema dreta a Girona i a Terrassa.