Publicitat
Publicitat

Chacón aposta per avançar el congrés del PSOE

Davant la cada cop més evident derrota del PSOE, creixen les veus a la direcció del PSOE que demanen no esperar a la primavera per rellevar Zapatero

El PSOE tenia previst celebrar el seu congrés la pròxima primavera, just després de les eleccions autonòmiques andaluses. Però cada cop són més les veus al si de l’executiva federal que en cas d’una derrota contundent el 20-N, cosa més que probable, aposten per avançar-lo. Entre aquestes veus hi ha la de Carme Chacón, segons fonts pròximes a la candidata, que considera que si es perden les eleccions el partit no pot estar en una situació d’interinatge gaire temps, encara que Alfredo Pérez Rubalcaba continuï com a cap de l’oposició.
La intenció de Chacón té el suport del president andalús, José Antonio Griñan, que té eleccions autonòmiques a la primavera i vol arribar-hi amb un partit renovat i un nou lideratge que pugui aturar l’onada del PP andalús. Si el PSOE perd el govern d’Espanya el 20-N, no es pot permetre perdre l’últim bastió territorial que li quedarà, que és Andalusia. El govern del País Basc és qüestió de temps, ja que quan hi hagi comicis el retorn de l’esquerra abertzale al Parlament farà que el PSOE i el PP perdin la majoria i Patxi López probablement deixarà de ser lehendakari. Chacón no amaga la seva disposició a disputar la secretaria general. Ja es va retirar de les primàries de les generals per evitar el conflicte –i no cremar-se–, però no farà marxa enrere per aconseguir la secretaria general del PSOE, càrrec per al qual compta amb el suport del mateix Griñán. Si s'imposa aquest corrent, el congrés del PSOE es farà al gener, després del del PSC.

Podeu llegir l' article complet a l'ARA Premium.

RE

Més continguts de