Política 06/07/2013

Navarro, "satisfet" per l'encaix de Catalunya a Espanya que proposa el PSOE

El consell territorial socialista analitza el document que ha donar peu a la defensa d'un nou estat federal

M. Eugènia Quetglas
2 min

GranadaEl primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro, ha entrat “satisfet” a la reunió d'aquest dissabte amb els barons socialistes i el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, després que aquest consell territorial analitzi un document de proposta federal amb vàries aportacions dels catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'entrada de la reunió, Navarro ha proclamat que “Catalunya es pot sentir còmode” perquè el document que aprovarà el consell territorial “obre un camí d'un nou pacte federal per a Espanya i un nou acord constitucional”. “Crec que ens podem sentir satisfets, no estem parlant només del PSC i el PSOE, estem parlant de Catalunya i el conjunt d'Espanya”, ha etzibat Navarro.

Sobre la inclusió del principi d'ordinalitat, Navarro he tret ferro a les polèmiques provocades en el si del PSOE i ha assegurat que “és compartit per tothom”. Navarro ha afirmat que tots els barons veuen en bons ulls que si una comunitat aportadora al sistema de finançament estatal, després de fer el repartiment de la solidaritat, no es pot quedar per sota del que estava abans. El primer secretari dels socialistes catalans ha recordat que en el document quan es parla a l'ordinalitat del sistema de finançament autonòmic, no només es fa referència a la sentència del Tribunal Constitucional sinó també a la jurisprudència alemanya.

Segons Navarro el document amb la proposta federal socialista és “un punt de sortida per parlar amb els altres partits i oferir-lis una solució per a Catalunya i per a Espanya”. “Davant els que alimenten la confrontació, nosaltres alimentem la solució”, ha presumit Navarro després de nou mesos de discussions amb el PSOE per elaborar una proposta conjunta sobre el model territorial.

En la mateixa línia se ha pronunciat el secretari general del PSOE de Castella-La Manxa, Emiliano García Page. “A Espanya sempre que hem apostat por conciliar la diversitat del país amb la igualtat i amb la unitat profunda, han sortit be les coses. Quan algú s'encabota amb el contrari, a semblar que nom som diversos, ens empobrim”, ha proclamat.

El també alcalde de Toledo crec que avui “es segellarà la voluntat decidida de mantenir junts al PSC i al PSOE”, a més considera que és “una molt bona notícia per a l'estabilitat del PSOE i el conjunt del país”.

stats