Política 23/04/2013

El president del Tribunal de Comptes compareixerà al Congrés per explicar els números del PP

Els populars ho emmarquen dins la normalitat i els socialistes posen en dubte que es faci efectiu en breu

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEls suposats comptes opacs del PP s'analitzaran al Congrés dels Diputats. La majoria popular ha torçat el coll i la mesa de la cambra ha admès aquest dimarts la petició dels socialistes de fer comparèixer el president del Tribunal del Comptes, Ramón Álvarez de Miranda, perquè expliqui els informes de control que ha elaborat els darrers anys sobre el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Serà a la comissió específica que hi ha a la cambra baixa sobre el Tribunal de Comptes. Ara queda per cal esperar a veure quan es farà efectiva la compareixença. La portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, ha explicat en roda de premsa que tem que els populars allargaran en el temps l'execució d'aquesta compareixença, que guanya interès mediàtic després de les diverses publicacions sobre la comptabilitat del PP feta per Luis Bárcenas.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Alfonso Alonso, ha assegurat que donar explicacions al Congrés sobre els informes dels comptes dels partits "entra dins l'àmbit de les competències del president del Tribunal de Comptes, i el PP no té cap problema perquè comparegui".

Per cert, davant les preguntes sobre els suposats sobresous de 10.000 euros pagats pel PP l'any 1993 als que eren aleshores dirigents populars, Francisco Álvarez Cascos i Javier Arenas, Alonso a respost amb certa ironia: "Em sembla un bon sou". La seva homòloga del PSOE s'ha preguntat d'on sortien aquests diners.

stats