Política 14/04/2015

Cospedal: "Quan els déus volen castigar els pobles els envien reis joves"

La secretària general del PP acusa Ciutadans de dissenyar el programa electoral en "despatxos fora d'Espanya"

Efe
2 min
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha advertit a Ciutadans (C's) que fer programes econòmics amb fulls de càlcul i en un despatx que està fora d'Espanya "és molt senzill". En un esmorzar informatiu organitzat pel Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports, Cospedal ha al·ludit així a l'assessor econòmic de C's Luis Garicano i la seva proposta de traslladar la inversió en alta velocitat a innovació empresarial, que la secretària general dels populars no comparteix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Fer programes econòmics amb fulls de càlcul és una cosa molt senzilla, però un programa econòmic no es fa assegut en un despatx i menys en un despatx que està fora d'Espanya", ha dit Cospedal. No ha estat l'únic moment en què Cospedal ha carregat contra els partits nous com Ciutadans o Podem, dels quals ha afirmat: "Hi ha una dita grega molt coneguda que diu que quan els déus volen castigar els pobles els envien reis joves".

La número dos del PP ha mostrat el seu desacord amb el fet que hagi de primar el valor d'allò nou enfront de l'experiència. Ha qualificat d'"abominable" que pel fet de complir 60 anys calgui apartar una persona de tota responsabilitat i insisteix que no es tracta de dir a tothom el que vol sentir, sinó d'explicar les coses com són amb ganes i il·lusió.

Defensa de la construcció

Sobre les eleccions del 24 de maig, ha dit que el PP es presenta amb l'aval del que ha fet bé per treure el país de la crisi, amb decisions que, segons diu, no volien fer, com apujar els impostos. Optimista pel que fa a la recuperació econòmica, ha apostat per intensificar un model productiu basat en la investigació, el desenvolupament i la innovació per ser "més competitius" i no dependre tant de la inversió pública, tot i que considera també molt importants el turisme i la construcció. "La construcció no són només apartaments a la costa de llevant, hi ha molta obra civil que aporta molt valor afegit a l'economia espanyola", ha dit.

Cospedal ha destacat la corrupció de "persones properes" que pertanyien al partit i que "són delinqüents" com un dels principals problemes que han sacsejat el PP.

stats