Política 09/06/2015

El jutge tanca el cas Couso després de la sentència del Suprem sobre el Tibet

L'Audiència Nacional diu que no té marge legal per continuar investigant la mort del càmera a Bagdad

Europa Press
1 min
El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, en una imatge d'arxiu /ACN

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha tancat la causa en què investigava la mort durant la invasió de l'Iraq del càmera José Couso, el 8 d'abril de 2003 a l'hotel Palestina de Bagdad. El jutge considera que no té marge per continuar la instrucció per la reforma de la llei de jurisdicció universal i la recent sentència del Suprem que va suposar que s'arxivessin les indagacions sobre el genocidi al Tibet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El magistrat, que eleva el procediment a la Sala Penal perquè acordi el sobreseïment de les actuacions, assenyala que aquesta resolució, de la qual va ser ponent el magistrat Cándido Conde-Pumpido, és "extensible a procediments amb similar fonament" i té "força vinculant per als jutges i tribunals inferiors". "El llum no podrà mantenir-se encès", lamenta Pedraz.

El jutge mantenia processats des del 4 d'octubre de 2011 i sota ordre de recerca i captura al tinent coronel de l'exèrcit dels Estats Units Philip de Camp, el capità Philip Wolford i el sergent Thomas Gibson, als quals acusava de delictes contra les persones i béns protegits en cas de conflicte armat en concurs amb homicidi.

stats