Política 29/12/2015

La CUP publica les actes dels resultats de l'assemblea davant les veus que posen en dubte l'empat

La formació defensa el "desenvolupament impecable" i el "funcionament excel·lent" de l'assemblea i fa públiques també les instruccions per fer l'escrutini de les tres votacions de Sabadell

Laia Vicens
3 min
L'assemblea extraordinària del 27 de desembre a Sabadell va ser la més multitudinària de la CUP / CÈLIA ATSET

BarcelonaL'increïble resultat de l'assemblea extraordinària de la CUP va despertar algunes veus que van posar en entredit l'empat a 1.515 entre els partidaris i detractors de l'acord amb Junts pel Sí i la investidura d'Artur Mas. Un empat que el secretariat nacional està tractant de desencallar abans del consell polític de dissabte, que prendrà la decisió final. Davant l'ombra de dubte, la formació ha publicat les instruccions, el reglament i les actes de les votacions, per garantir que el dret a vot i l'escrutini va ser "amb plenes garanties".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Consulta aquí les actes de votació de l'assemblea de la CUP a SabadellA través d'un comunicat, la formació ha defensat que l'assemblea "més gran de la història de la CUP" va tenir un "desenvolupament impecable" i un "funcionament excel·lent" tant pel que fa a l'organització i les garanties com la participació dels militants i simpatitzants de la formació. Per això, el secretariat nacional ha "felicitat" el conjunt dels militants, i ha agraït "l'exercici de democràcia directa i participativa" de diumenge a Sabadell.

Com es va fer el recompte?

En el comunicat enviat als mitjans, la CUP inclou les instruccions que es van enviar als membres de les meses. En concret, van ser 217 persones escollides per sorteig entre els inscrits a la jornada, a qui es va informar per correu electrònic dos dies abans de l'assemblea. Un cop a Sabadell, es van col·locar les 50 urnes ordenades per cognoms. Cada urna estava "vigilada" per dos voluntaris i rebia el vot d'entre 70 i 80 persones.

Les urnes que van recollir els vots dels militants de la CUP / CÈLIA ATSET

A l'hora de votar, cada participant s'identificava amb el DNI i els voluntaris comprovaven que el nom constava a la llista del cens i que no havia votat en aquella ronda. Un cop tothom va haver votat, s'agrupaven quatre persones (dues urnes) i una persona més de l'organització que feia tasques de suport per fer el recompte de cada una de les meses.

Primer, una persona buidava completament la mesa i, un cop buida, es bolcava tot el contingut de l'urna. De les cinc persones encarregades del recompte, dues apilaven les paperetes en funció de l'opció marcada, i les altres tres recomptaven cadascuna de les piles.

Les paperetes per votar a l'assemblea de la CUP / CÈLIA ATSET

El resultat de la votació s'anotava simultàniament en dues actes, que se signaven pels cinc responsables, sempre que el nombre de vots emesos fos el mateix que el nombre de votants. Si no es corresponia, es repetia el recompte. Una de les actes es guardava en una bossa juntament amb el cens, les paperetes i els vots nuls, mentre que l'altra acta la recollia l'organització per transmetre-la a la mesa de l'assemblea. Aquest organisme, que comptava amb la presència de la diputada Gabriela Serra, entre altres, comptava totes les actes en dos ordinadors diferents per validar el resultat final.

Segons informa la CUP, l'escrutini està avalat pels 217 responsables de les meses, els 15 membres del secretariat nacional, els 10 diputats actuals i els 3 exdiputats.

Fins a 300 implicats en l'organització

En total, unes 300 persones van formar part de l'organització de l'assemblea, entre voluntaris, alliberats, membres del secretariat nacional, diputats i exdiputats, que van garantir el muntatge de l'assemblea, les inscripcions, el dinar, el control d'accessos, la seguretat i l'escrutini.

A més, es va habilitar una urna per avaluar l'informe i la gestió dels diputats cupaires que formen part de la comissió que ha negociat amb Junts pel Sí. Encara que només hi van votar 943 persones de les més de 3.000 que van participar en les rondes de votació sobre la proposta d'acord i la investidura, un 81,73% dels vots (771) va avalar les gestions dels diputats de la CUP, un 10,71% (101) hi van votar en contra i el 7,53% (71) va votar en blanc.

Les urnes que van recollir els vots dels militants de la CUP / CÈLIA ATSET
stats