POLÍTICA
Política 28/01/2014

Camacho amenaça amb la suspensió de l'autonomia catalana si Mas no atura la consulta

Insisteix que "el referèndum no es farà" i que si cal desplegar el 155 de la Constitució per intervenir la Generalitat, es farà

Ara
1 min

BarcelonaEl contenciós polític entre Catalunya i Espanya per la negativa radical del govern espanyol a autoritzar la consulta del 9 de novembre puja de to dia a dia. Aquest dimarts ha estat un cop més la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, qui ha atiat el foc en advertir que Rajoy suspendrà l'autonomia si Mas no es fa enrere en el propòsit de convocar la consulta del 9 de novembre sobre el futur polític de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquest referèndum no es farà", ha reiterat per enèsima vegada Camacho (minut 6.50 del vídeo), que ha afegit que "si s'ha d'aplicar el 155, s'aplicarà si es traspassa la línia vermella". El 155 és l'article de la Constitució que reserva a l'Estat la capacitat d'intervenir o suspendre l'autonomia en casos excepcionals. Camacho ha fet l'advertència a Antena 3 després de ser preguntada per l'expopular Aleix Vidal-Quadras, que aquest dilluns ha acusat Rajoy d'actuar amb massa benevolència amb l'afer català.

ETA i la via catalana

Sánchez Camacho ha llançat aquest avís després que en la cloenda de la convenció del PP del cap de setmana passat a Barcelona comparés el "patiment" dels unionistes a Catalunya amb el de les víctimes d'ETA al País Basc. Unes declaracions que han motivat la campanya a les xarxes socials per exigir a la líder popular a Catalunya que demani perdó. L'etiqueta #Camachodemanaperdó ha arribat a ser TT mundial després que es convertís en una campanya de Change.org que ja ha sumat més de 35.000 adhesions.

stats