COMISSIÓ SOBRE EL FRAU FISCAL
Política 10/04/2015

Camacho afirma que la gravació difosa de la conversa de La Camarga està "manipulada i editada"

La líder del PP assegura que no sabia que s'estava gravant la trobada amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola

Sara González / Laia Vicens
3 min
La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha comparegut a la comissió del frau fiscal pel cas Método 3

BarcelonaLa líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que la suposada gravació que s'ha fet pública del seu dinar al restaurant La Camarga amb María Victoria Álvarez, l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola, són "fragments manipulats, editats, canviant l'ordre de les frases, amb respostes que no es corresponen a les preguntes". Fins a tal punt, ha dit, que els jutges han hagut de paralitzar-ne la difusió perquè l'única gravació real és la que està judicialitzada i que les parts compareixents, segons Camacho, no han tingut mai.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"He escoltat injúries i vexacions cap a la meva persona i el meu partit. Ja hi estic acostumada i em resulta indiferent perquè he actuat sempre dins de la legalitat". Així ha arrencat la líder del PP la seva intervenció en la comissió sobre el frau fiscal. La presidenta dels populars catalans ha considerat que la seva compareixença en comissió "no té res a veure" amb l'objectiu pel qual es va crear i ha insistit que en cap cas sabia que la conversa era enregistrada. "Si ho hagués sabut, no hauria dit res de policies, fiscals, ni de gent que estimo, ni de qüestions personals meves", ha dit, tot afegint que desconeix si va ser l'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza qui va ordenar la gravació.

Segons Camacho, fer-la comparèixer és una "estratègia per tapar el veritable objectiu" de la comissió que és "esbrinar l'origen de la fortuna milionària de la família Pujol, l'evasió fiscal i les seves presumptes pràctiques corruptes".

Els "primers" en demanar la comissió

Però malgrat aquesta puntualització, Camacho ha reivindicat que la creació d'aquesta comissió d'investigació va ser gràcies al PP. "Si avui estem aquí és perquè jo i el meu grup vàrem ser els primers que vam demanar la constitució d'aquesta comissió", ha afirmat. I ha furgat en algunes "declaracions textuals" dels dirigents d'altres partits afirmant que no era necessari crear-la.

La líder del PP s'ha defensat per no haver comparegut a la comissió d'Afers Institucionals al Parlament, un fet pel qual va ser reprovada per la cambra catalana. Ho ha fet llegint un informe de les condicions que obliguen a comparèixer a la CAI, i al·legant que ella estava exempta de fer-ho, entre altres arguments, perquè el dinar a la Camarga "no tenia cap competència legislativa”. Durant la seva intervenció, ha aprofitat per acusar CiU i ERC de fer una "utilització partidista" del cas Método 3, i a la resta de partits de voler "espectacle".

Aquest cas d'espionatge polític va sortir a la llum després que es fes pública una gravació d'una conversa al restaurant La Camarga de Camacho i Victòria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola. "Per moltes més tàctiques que es facin per desprestigiar el meu partit, hem actuat d'acord a la normalitat i la legalitat", ha assegurat. I valent-se d'una cita bíblica -"sóc creient", ha dit- ha afirmat: "Perdoni, pare, que no saben el que diuen".

"Obsessió" amb el PP

Camacho ha lamentat que mentre que el cas d'espionatge va afectar a dirigents de molts partits, a banda d'altres personalitats de l'àmbit judicial, empresarial o esportiu, sigui ella l'única que està compareixent. "L'obsessió és amb el PP", ha insistit, tot recordant que el cas Palau es va destapar a Catalunya gràcies a l'Agència Tributària espanyola i el cas Pretòria gràcies a l'Audiència Nacional.

La comissió no està presidida aquest divendres per David Fernàndez per motius personals. La conduiran, doncs, Lluís Corominas, Anna Simó i David Companyon. Tots els grups han estat d'acord en mantenir el format de pregunta i resposta per la intervenció de Camacho. Menys el PP, que demanava que se li fessin totes les preguntes a la vegada per respondre-les totes juntes al final.

stats