CAS MÉTODO 3
Política 21/01/2014

Camacho plantarà el Parlament el 29 de gener

R.t./m.c.
2 min
Camacho va instar ahir el Parlament a crear una comissió d'investigació sobre l'espionatge.

Barcelona.Ja hi ha data perquè la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i l'ex secretari d'organització del PSC José Zaragoza donin explicacions al Parlament sobre el cas Método 3. O perquè ignorin la cambra i segueixin sense donar-ne. La compareixença a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) està prevista des del juliol, tot i que cap de les dues persones cridades a assistir-hi havia proposat una data per fer-ho i per això la mesa de la comissió ha decidit tirar pel dret. Tanmateix, Camacho ja va deixar clar ahir que no té cap intenció de comparèixer-hi, cosa que fa pronosticar un xoc intens aquell dia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Compareixerem si hi ha una comissió d'investigació, si no, no compareixerem". Així de clara va ser la dirigent popular, que considera que el Parlament no ha de fiscalitzar l'oposició, sinó el Govern, i va instar a crear una comissió d'investigació a la qual assisteixin "tots" els implicats en la trama, també els de CiU i PSC. El Parlament és, de fet, l'únic lloc on Camacho encara no s'ha explicat després que el judici s'anul·lés per l'acord subscrit amb Método 3.

La CAI havia aprovat al juliol citar-la, però la dirigent del PP no s'hi va pronunciar fins que a mitjans de desembre va enviar una carta a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, en què argumentava que no tenia intenció ni obligació de comparèixer. De Gispert, però, no va acceptar els arguments i va habilitar la CAI perquè la cités, com farà aquesta setmana la mesa de la comissió. De fet, en una ordre del dia provisional ja hi apareix com un dels punts de la pròxima reunió, prevista per al 29 de gener. Tan aviat com es convoqui formalment -pot ser avui-, De Gispert notificarà per carta a Camacho i Zaragoza la citació, com és habitual en aquests casos.

El cert és que la dirigent popular no està obligada a comparèixer si no és en una comissió d'investigació, tot i que és diputada de la cambra i senadora per designació autonòmica. La resta de grups -excepte el PSC-, però, tenen intenció d'aprofitar la probable absència per fer evident i criticar l'opacitat en el cas. Zaragoza, que el desembre també va notificar que no hi assistiria, encara no s'ha pronunciat aquest cop.

L'exconseller Joaquim Llena i el director de Método 3, Francisco Marco, també han de comparèixer, però serà més tard.

stats