Política 24/04/2018

Canvien de mòdul Sànchez i durant un mes haurà d'estar 18 hores diàries a la cel·la pel missatge gravat en campanya

També li prohibeixen contactar durant mig any amb Núria Guillaumes, autora de la trucada

Acn
2 min

MadridEl diputat de JxCat empresonat a Soto del Real, Jordi Sànchez, ha fet públic el càstig que la presó li ha imposat per haver participat en la campanya del 21-D amb una gravació de veu. En un missatge a Twitter, ha explicat que durant sis mesos no podrà parlar amb Núria Guillaumes, gerent de l'ANC, a qui va enviar la gravació; l'han canviat de mòdul, i ha d'estar 18 hores diàries tancat a la cel·la. Tot i això, fonts penitenciàries han assegurat que el tuit "no s'ajusta a la veritat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És la decisió que ha pres la secretaria general d'Institucions Penitenciàries pel missatge de veu gravat des de la presó que es va emetre durant el míting central de campanya de Junts per Catalunya. El número 2 de JxCat i últim candidat a la presidència tanca el missatge amb el 'hashtag' #llibertat i amb una imatge d'uns cavalls salvatges al trot.

"Fa dos mesos, a Jordi Sánchez se li canvi de mòdul i se'l va traslladar a un altre similar. No és una cosa excepcional a la presó", han precisat les fonts penitenciàries, que han asseverat que "durant un mes va ser sancionat amb la privació de les activitats recreatives" però que "en cap cas ha estat ni està incomunicat".

Fonts pròximes a la defensa de Sànchez han confirmat que la decisió es va prendre fa uns mesos però que s'està fent efectiva des de principis d'abril. Segons aquestes fonts, el número 2 de la candidatura de Puigdemont només pot sortir de la cel·la al matí, i a la tarda ha d'estar reclòs.

En el missatge de veu, l'expresident de l'ANC assegurava que l'únic "adversari polític" en les eleccions del 21-D era el president espanyol, Mariano Rajoy, i no els candidats de Cs, PSC i PPC. Des de la candidatura van assegurar que el missatge es va gravar el 3 de desembre, quan encara no tenia permís formal per participar en campanya. Ara bé, argumenten que es va emetre el dia 15, quan el jutge del Suprem Pablo Llarena ja havia autoritzat que "es dirigís a l'electorat". Sànchez està reclòs a Soto del Real des del 16 d'octubre.

El jutge li va prohibir sortir a fer campanya

El 14 de desembre passat, el jutge del Suprem va denegar al número dos de JxCat sortir de permís de la presó de Soto del Real per participar en actes de campanya electoral, tal com havia sol·licitat. El jutge tampoc li va permetre contactar amb mitjans de comunicació fora del règim ordinari intern del centre penitenciari, ni disposar de l'ús d'internet més enllà del mateix règim.

Tot i això, el jutge remarcava que Sànchez "no té avui completament anul·lada la seva capacitat per dirigir-se a l'electorat" i que la seva elegibilitat va lligada a la dels altres integrants de la candidatura, que sí que participen plenament en la campanya.

stats