Política 23/05/2019

Cara a cara entre la Colau activista i la Colau alcaldessa

A poques hores del debat amb Maragall, els comuns difonen un vídeo amb l'acte "més exigent"

M.o.
2 min
Cara a cara entre la Colau activista i la Colau alcaldessa

Barcelona"Senyora alcaldessa. Ja saps per què he vingut, oi?" Barcelona en Comú ha difós aquest dijous, quan falta només un dia per al cara a cara entre Ada Colau i Ernest Maragall (ERC), un vídeo que asseguren que és el debat a dos "més exigent de la campanya": el que protagonitzen l'Ada Colau alcaldessa i l'Ada Colau activista, caracteritzada amb la samarreta verda de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i el pentinat que portava Colau en l'època d'aturar desnonaments. Com si fos la consciència de la candidata dels comuns, l'activista s'asseu davant de l'alcaldessa i fa que reti comptes.

"Has vingut a dir-me que no n’hi ha prou, que hem de fer més", li respon la candidata. I la Colau del passat li repregunta si està realment convençuda que és més útil a la institució. "No me n'he penedit, vam venir a tornar la ciutat a qui li pertany, a la gent, i no me'n penso oblidar", li respon la Colau del present. "Seré aquí per recordar-t'ho", li respon l'activista. La idea de no haver oblidat qui són i d'on venen és una de les que repeteixen de manera recurrent els comuns als mítings que estan fent aquests dies a les places de Barcelona, on es presenten com a hereus del 15-M i apunten que van fer el salt a la institució per intentar canviar les coses i que necessiten quatre anys més de govern per consolidar els canvis engegats.

Aquest particular cara a cara es difon només unes hores abans del debat entre els dos candidats més ben situats a les enquestes. El que faran demà, a la SER, Colau i Maragall. La candidata dels comuns havia ignorat inicialment la petició dels republicans per fer-lo però, després d'una setmana de campanya i de veure com les enquestes coincidien a donar avantatge a ERC, va fer un cop de timó i va situar Maragall com el rival a batre. Va ser ella, llavors, qui va recordar la proposta del debat.

stats