DRET A DECIDIR
Política 19/08/2014

Nova crida de l'ANC a omplir la V de la Diada: "Volem a tothom. Hi hem de ser tots"

Carme Forcadell diu a Catalunya Ràdio que està "absolutament convençuda" que el 9-N es farà la consulta i que guanyarà el 'sí-sí'

Ara
2 min

BarcelonaLa presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha tornat a fer una crida aquest dimarts des dels micròfons d''El matí de Catalunya Ràdio' perquè els catalans s'inscriguin a la V de Diada i assegurar-ne, així, l'èxit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Volem a tothom. Hi hem de ser tots", ha dit Forcadell, que ha justificat la baixa inscripció fins al moment –lleugerament superior als 150.000 inscrits– perquè "molta gent té la sensació que no s'hi ha d'inscriure, perquè és a Barcelona". Tanmateix, Forcadell ha recordat que la V "no és una manifestació", sinó que "cadascú és una peça del mosaic" i, per tant, és "molt necessari" que la gent s'hi apunti per poder omplir els 200.000 metres quadrats que ocuparà la V.

Més enllà de la Diada, Forcadell s'ha mostrat "absolutament convençuda" que el 9-N es farà la consulta i que guanyarà el 'sí-sí', alhora que ha rebutjat frontalment especular sobre plans B, més enllà de la consulta. "Si parlem del pla B, restem importància al pla A. No podem permetre que algú de fora de Catalunya decideixi per nosaltres", ha subratllat.

En aquest sentit, no s'ha volgut posicionar sobre si el president Mas hauria de plegar si finalment no se celebra la consulta, però ha advertit que el Govern està "obligat a complir el mandat democràtic" de convoca-la i celebrar-la.

Preguntada sobre l'escenari que s'obrirà quan, amb tota probabilitat, el Tribunal Constitucional (TV) tombi la convocatòria de la consulta, Forcadell ha assegurat que "en algun moment o altre s'haurà de trencar la legalitat espanyola", una afirmació que després ha matisat: "No serà trencar-la [la legalitat espanyola], sinó fer-la [la consulta] segons la legalitat catalana". "Hem de votar d'acord amb la legalitat catalana", ha conclòs.

"El procés ha de servir per fer net"

Sobre el cas Pujol, Forcadell ha considerat "positiu" que hagi sortit a la llum, perquè cal "fer net si volem un país més democràtic". En aquest sentit, ha afirmat que el procés també ha de servir per acomplir aquest objectiu.

stats