Política 25/08/2019

Carrizosa diu que les inscripcions a la Diada han baixat perquè "la gent està farta del Procés"

JxCat crida a la participació pensant en el curs polític que ve: "No és una avaluació de l'anterior"

Ara
2 min
Wagensberg acusa Carrizosa d'amenaçar-lo per dir-li feixista: "Ens veiem fora"

BarcelonaEl president del grup parlamentari de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, considera que la xifra d'inscrits a la manifestació de la Diada ha caigut un 25% respecte a l'any passat perquè "tothom està fart del Procés" i hi ha "cansament per part de l'independentisme". En una atenció als mitjans de comunicació recollida per l'ACN, el també membre de l'executiva nacional de Cs ha criticat "la falta d'alternatives d'aquest Govern que no governa, que només està repartint els diners de tothom per a qüestions del Procés".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La xifra d'inscrits a la manifestació de la Diada és de 37.500 persones, un 25% menys respecte a l'any passat. Segons l'ANC, aquest descens és conseqüència del fet que enguany no s'ha organitzat cap 'performance' i, per tant, els assistents no veuen la necessitat d'inscriure-s'hi tot i tenir la intenció d'anar-hi.

En relació amb la investidura espanyola, Carrizosa ha demanat al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que comenci la ronda de converses per fer govern "amb urgència" i "deixi d'embolicar la troca, fer el paperot i barallar-se per les cadires". Ha criticat que Sánchez "no fa res més que perdre el temps" i ha afegit que només està clar que "vol apujar els impostos i no presentar batalla contra el separatisme". "Estem desitjant començar a treballar, volem presentar iniciatives i no podem", ha lamentat. També ha dit que si Sánchez no aconsegueix fer govern "serà un fracàs seu i no de cap altra força política".

Pujol afirma: "Ho tornarem a fer"

Per la seva banda, el portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha demanat aprofitar "qualsevol oportunitat" per denunciar al món la "situació d'excepcionalitat" a Catalunya i ha fet una crida als catalans a participar en la Diada. "L'Onze de Setembre no és una avaluació del curs polític anterior, sinó que el que marca és el curs polític posterior", ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació a Igualada recollides per l'ACN.

En aquest sentit, ha demanat deixar palès el compromís "individual i col·lectiu" en favor de la llibertat i la democràcia amb un "exercici democràtic potent i una demostració força" que els catalans han exercit, afirma, amb "excel·lència". "I ho tornarem a fer", ha afegit. Així mateix, Pujol ha demanat al PSOE que abandoni el "màrqueting polític" i eviti "ser la calcomania" de posicions "tan conservadores com el PP".

Ahir, Esquerra, a través de la seva portaveu, Marta Vilalta, també va cridar a la participació a la manifestació, malgrat la polèmica d'aquest estiu amb l'ANC. La dirigent d'ERC va demanar que s'hi acudís per canalitzar el "sentiment de desil·lusió".

stats