Política 18/09/2012

Homs respon a la casa reial: "No ens sentim al·ludits, Catalunya està aportant solucions que no són quimeres"

El portaveu del Govern adverteix que no es pot demanar al poble de Catalunya que "renunciï al que és" i agraeix a la casa reial que escoltés la conferència de Mas a Madrid

O. March / S. González
1 min

Barcelona“No ens sentim al·ludits pel contingut d'aquest escrit. Catalunya està aportant contínuament solucions que no són quimeres.” Aquesta ha estat la resposta del portaveu del Govern, Francesc Homs, a la carta publicada per la Casa del Rei en què el monarca fa una crida a no dividir forces. “Al poble de Catalunya no se li pot demanar que renunciï al que és”, ha sentenciat Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del Govern ha subratllat que, “a diferència de la resta d'institucions i forces polítiques espanyoles”, la casa reial “va tenir la delicadesa” d'escoltar l'exposició que va fer el president de la Generalitat, Artur Mas, la setmana passada a Madrid, on va expressar la seva voluntat de portar Catalunya cap a l'estat propi. “És un símptoma de fins a quin punt alguns estan plantejant les coses de manera errònia. La darrera cosa que et pots trobar en un àmbit democràtic és que no et vulguin escoltar”, ha afirmat el portaveu del Govern.

Homs ha afegit que espera que el rei tingui en el procés que inicia Catalunya “el paper que li correspon d'acord amb la Constitució i la seva trajectòria”.

stats