Política 07/01/2014

La casa reial respon a la imputació de la infanta Cristina i només diu que "respecta les decisions judicals"

El cap de la institució, Rafael Spottorno, va qualificar el cas Nóos de "martiri" en una entrevista la setmana passada

E. Borràs/Efe
1 min
La Casa Reial demana al jutge que acabi el "martiri" del cas Nóos

PalmaLa casa reial espanyola ja ha respost a la segona imputació de la infanta Cristina, i ho ha fet assegurant el seu "respecte per les decisions judicials", segons una nota de l'agència Efe. No ha afegit res més.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de la Casa del Rei, Rafael Spottorno, va estar més prolífic, divendres, en una entrevista a TVE, en què va demanar al jutge que "acabi aviat" la instrucció del cas Nóos, que és "una mica un martiri" per a la Corona espanyola.

El cas "ja fa tres llargs anys que és obert", va lamentar Spottorno, que no va voler especular sobre com podria acabar la fase prèvia al judici, la de la instrucció. Va reconèixer que la casa reial treballa amb diversos escenaris, però no en va avançar cap perquè no sap "quina serà la hipòtesi final que resulti d'aquesta instrucció". "Especular sobre el futur del que pot ser la conclusió del cas Nóos, sincerament, no ens du enlloc", va sentenciar.

Tot i la peculiar intervenció televisiva feta just abans que el jutge es pronunciés sobre la imputació de la filla de Joan Carles I, el cap de la Casa del Rei va assegurar que sempre han respectat les decisions de José Castro. "S'ha de confiar sempre en la justícia", va insistir. Però també va remarcar que el sumari del cas "s'ha allargat molt en el temps" i que entén que ja "s'han fet totes les diligències que s'havien de fer". Per això creu que "el senyor magistrat ja deu entendre que està en condicions de tancar el sumari".

stats