Política 14/06/2015

Castellà creu que Unió "està en plenes condicions" per ser al full de ruta després de la "victòria pírrica" del sí

El líder del sector renovador proposarà aquest dilluns a la resta de la direcció "prendre la decisió més important de la història del partit" i "fer un pas endavant" amb el procés sobiranista

O.march / L.vicens
2 min

BarcelonaEl líder del sector renovador d'Unió, Antoni Castellà, ha qualificat de "victòria pírrica" els 125 vots que separen el sí i el no en la consulta d'Unió, de manera que ho ha definit com un "empat tècnic" entre les dues opcions. Segons ha dit, el comitè de govern de demà haurà d'"interpretar" els resultats, però ja ha avançat que Unió "està en plenes condicions" per afegir-se "immediatament" al full de ruta de CDC, ERC i les entitats sobiranistes. "Això és el que defensarem demà al comitè de govern", ha avançat Castellà, que ha comparegut acompanyat de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Joan Rigol, entre altres partidaris del no.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, demanaran a la resta de la direcció que "sense dilatar-ho més" es decideixi el posicionament del partit de cara al 27-S i clarifiqui "si se suma a fer pinya" i al full de ruta o no. Preguntat per si demanaran la dimissió de Josep Antoni Duran i Lleida, Castellà ha afirmat que "el més important és fer un pas endavant amb el full de ruta". Castellà no ha deixat clar què farà el sector renovador si el comitè de govern no fa cap gest demà per sumar-se al full de ruta independentista i s'ha limitat a dir que, en qualsevol cas, faran una roda de premsa aquest dilluns per explicar-ho. "Interpretar aquests resultats", ha dit, "serà la decisió més important de la història del partit".

Castellà ha valorat així els resultats de la consulta interna que el partit ha celebrat aquest diumenge per decidir la posició sobre el procés independentista, en què s'ha imposat el sí, l'opció de la direcció del partit, mentre que l'opció per la qual apostava el sector renovador, el no, ha rebut un 46% dels suports. Els dirigents independentistes han estat rebuts amb una llarga ovació i crits d'"independència".

stats