02/12/2010

Castells nega que vulgui marxar del PSC

2 min
Antoni Castells, conseller d'economia en funcions. (Foto: EFE)

Barcelona"Treballaré per enfortir el PSC", ha dit Castells després que ahir va defensar la creació d'un "gran moviment reformista radical". Castells ha defensat la necessitat de "reconstruir un projecte polític progressista capaç de ser el partit central de Catalunya, el pal de paller, ser majoritari i capaç de guanyar CiU". "Crec que estem en condicions que el PSC d'una manera amplíssimament majoritària comparteixi aquests objectius", ha afegit, en referència als postulats de l'anomenat sector catalanista del PSC, però ha volgut deixar clar que no vol entrar en cap batalla de noms perquè "el que no faré és participar en l'espectacle penós de les lluites fraticides".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Aquestes eleccions demostren que el PSC no és el partit que voldríem; correm el perill que es converteixi en un partit marginal”, ha sentenciat Castells, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio. Tot seguit ha afirmat: “Treballaré per enfortir el PSC. El que no faré és afeblir el partit en un moment en què convé ajudar a redreçar-lo”. El conseller aposta per “pactar amb el PSOE, col·laborar-hi, però ser-ne autònoms” i assegura que no es conforma a veure com el partit “va lliscant per un pendent en què cada vegada perd més possibilitats de convertir-se en el pal de paller del catalanisme”. “No ens podem conformar amb el declivi, en convertir-nos en un partit residual que l'únic objetiu que té és ajudar el PSOE a governar Espanya”, ha apuntat.

Castells aposta per “reconstruir el PSC, però comptant no només amb la gent del PSC”, encara que no ha volgut donar noms. El seu objectiu, assegura, és que el partit es converteixi en "un projecte polític progressista capaç de ser el partit central de Catalunya, que sigui majoritari i capaç de guanyar CiU". En la seva opinió, es donen les condicions necessàries perquè "el PSC, d'una manera amplíssimament majoritària, comparteixi aquests objectius". També ha evitat implicar-se en la lluita de poder interna, assegurant que no té sentit “barallar-se per saber qui és el capità d'un vaixell que s'enfonsa”, però no ha concretat si encapçalarà una candidatura a la direcció del partit al proper congrés.

Sobre la reivindicació d'un grup parlamentari propi a Madrid, Castells ha reconegut que no tenir-lo ha afeblit les negociacions de la Generalitat amb el govern espanyol, en casos com el del finançament, però ha denunciat també que "ha estat molt difícil aconseguir la unitat amb CiU", que, segons ell, ha prioritzat els seus interessos partidistes en lloc de fer front comú amb els socialistes.

stats