Publicitat
Publicitat

CAP AL 20-N

Chacón, elegida oficialment candidata del PSC pel 20-N

Repta CiU a condicionar acords amb el PP a que retiri el recurs contra la Llei d'educació que blinda la immersió lingüística

L'executiva del PSC ha designat oficialment avui la ministra Carme Chacón candidata del PSC a les eleccions del 20-N. “Vull assumir aquesta responsabilitat per Catalunya i pels catalans. Defenso una Catalunya sense aventures, que lideri Espanya econòmicament”, ha manifestat l'ara ja sí candidata oficial del PSC a les eleccions espanyoles en una roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva, aquest dilluns.

A què es refereix quan parla d'aventures? Malgrat que ha intentat defugir-ho, no se n'ha sortit i ha acabat parlant de l'independentisme: "Tenim un Govern que un dia parla d'independència i el mateix dia pacta amb el PP a Castelldefels". Així, la ministra ha deplorat que CiU mantingui acords amb el PP mentre assetja el model lingüístic català. En aquest sentit, ha reptat la federació a comprometre's a no subscriure cap acord amb el PP si no retira el recurs contra la llei d'educació de Catalunya que pretenia blindar el sistema d'immersió lingüística. Ha reiterat "tot el suport" del PSC al Govern en defensa de la immersió, un "model que ha cohesionat Catalunya".

No ho dóna per perdut

Malgrat que les enquestes presenten un escenari desolador pel PSOE, Chacón ha assegurat que no dóna "mai per perduda cap pilota ni cap partit". "S'hi ha de ser a les verdes i a les madures", ha replicat. Això sí, ja ha deixat entreveure que el PSC centrarà el seu discurs en l'amenaça del retorn del PP a la Moncloa. Per això, ja ha recordat avui que Catalunya és "decisiva" per decantar majories a Espanya, això és, perquè governi Rubalcaba o Rajoy. La candidata socialista ha anunciat avui que el PSOE donarà suport al Congrés a la ILP Televisió sense fronteres de defensa de TV3 al País Valencià.


RE

Més continguts de