POLÍTICA
Política 14/05/2014

El PP: "CiU i PNB tenen les dones com a 'floreros'"

En un acte electoral sobre el paper de les dones en política, el candidat català del PP afirma que a ells no els calen "quotes perquè les dones siguin importants", com ho demostra, diu, que el partit hagi optat per dues dones per liderar el PP "en dues de les comunitats més complicades"

M. Colomer
2 min
Cuevas, Camacho, Quiroga i Fisas, aquest vespre a Sant Cugat. RAFA GARRIDO / ACN

Sant Cugat del VallèsLa presidenta de la plataforma del PP 'Temps de Dones', María José Cuevas, ha acusat els nacionalistes catalans i bascos de CiU i PNB d'exercir el lideratge "de forma masclista". "El PP no va buscant noies joves que aportin glamur", ha defensat al costat de la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i la líder del PP a Euskadi, Arantza Quiroga, després de carregar contra la política de "quotes". I encara ha anat més enllà, i ha etzibat: "CiU i PNB tenen les dones com a 'floreros'".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La també diputada popular al Parlament ha elogiat el paper de Camacho i Quiroga, que, a criteri seu, en moments de "crispació", ha actuat amb "molta valentia" posant-se al capdavant del PP català i basc. Cuevas, Camacho, Quiroga i el candidat català del PP a les europees, Santiago Fisas, han començat l'acte a Sant Cugat del Vallès –amb l'alcaldessa de CiU– reivindicant la llibertat de les nenes segrestades a Nigèria.

Les dones de les "comunitats més complicades"

Fisas ha assegurat que al PP "no li calen quotes perquè les dones siguin importants", com ho demostra, diu, que el partit hagi optat per dues dones per liderar el PP "en dues de les comunitats més complicades". Ha reivindicat el lideratge de Camacho, Quiroga i fins i tot qui va ser la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, amb qui Fisas va ser conseller i que demà farà campanya a Catalunya. "Amb això us dic el nivell de dones que tenim sense necessitat de lleis ni quotes", ha insistit, i ho ha contraposat al PSOE, que "ha deixat 2 milions de dones a l'atur".

Alícia Sánchez-Camacho ha elogiat el fet que Santiago Fisas "tot i ser català ha estat sent conseller del govern de Madrid". "Això sí que és ser un bon català. Us ho imagineu a l'inversa? Algú que vingués de Madrid i fos conseller de Catalunya?", ha etzibat la popular, enmig d'aplaudiments del centenar de persones que han assistit en l'acte.

stats