Política 16/05/2018

Ciutadans i el PP demanaran a la mesa que retiri a Comín el dret a delegar el vot

Consideren que el diputat ja no està a disposició de la justícia belga

Anna Mascaró / Mireia Esteve
1 min
Inés Arrimadas, al Parlament / ACN

BarcelonaCiutadans i el PP veuen en el rebuig de la justícia belga a extradir Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret una oportunitat per demanar a la mesa del Parlament que retiri el dret de delegar el vot a Comín. "Ho està fent gràcies a una resolució que al·legava que no podia venir al Parlament perquè estava a disposició de la justícia belga", ha assegurat la líder del partit, Inés Arrimadas: "Per tant, presentarem un escrit a la mesa del Parlament perquè aquesta resolució necessàriament impedeix la delegació de vot del senyor Comín".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el PP ja ha registrat el seu propi escrit a la mesa de la cambra catalana, perquè consideren que la situació "acreditada d'incapacitat perllongada que li permetia la delegació atorgada ha desaparegut". Els populars defensen que Comín ja no està a disposició de la justícia belga ni tampoc està "subjecte a les mesures cautelars" d'aquest tribunal. Això obliga la mesa, segons el PP, a reconsiderar la seva posició a l'hora de permetre la delegació del vot del diputat d'ERC.

Al marge d'aquesta qüestió, Arrimadas també ha anunciat avui en roda de premsa que la seva formació ha traduït a quatre idiomes "els articles més radicals" del president de la Generalitat, Quim Torra, i els ha enviat a mitjans internacionals i a tots els eurodiputats del Parlament. "Volem que se sàpiga què pensa el senyor Torra", ha afirmat la número u del partit a Catalunya, que l'ha acusat de tenir una "ideologia xenòfoba, racista i humiliant per a milions de catalans". Ciutadans també ha anunciat que està organitzant visites amb líders d'institucions europees per tractar el tema.

stats