Política 22/07/2015

Ciutadans descarta sumar-se a la moció de censura contra Mas que estudia el PP

Inés Arrimadas celebra que "per fi" hi hagi eleccions "autonòmiques" i admet que el seu partit les volia "quan abans millor"

Laia Vicens / Núria Orriols
2 min
Inés Arrimadas, en roda de premsa aquest dilluns / ACN

BarcelonaLa proposta que està estudiant el PP de presentar una moció de censura a Artur Mas per evitar que el 27-S hi hagi eleccions no ha tingut cap suport. Si al matí el líder del PSC, Miquel Iceta, ha refusat la proposta, des de Ciutadans tampoc se sumaran a la idea de fer fora Mas per forçar que les eleccions siguin més tard. La diputada de C's i cap de cartell per al 27-S, Inés Arrimadas, ha afirmat que el seu partit "no contempla cap altra opció que triar un nou govern" el 27-S que tingui "més legitimitat, que no sigui independentista, que toqui de peus a terra, que treballi per solucionar els problemes reals i que s'ajusti als valors democràtics i constitucionals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per fi hi ha eleccions autonòmiques després de tants anys desaprofitats", ha celebrat Arrimadas, que ha reconegut que C's vol les eleccions "quan abans millor". "Ens hagués agradat que fossin fa diversos mesos", ha explicat la diputada, que ha afegit que "no té sentit" plantejar alternatives que no siguin "per canviar de dalt a baix" el Govern de Mas.

Amb tot, Arrimadas ha demanat "prudència" perquè el PP no s'ha posat en contacte amb ells per impulsar la moció de censura.

Sobre la resposta d'Artur Mas a la sessió de control, en què ha lamentat la "ignorància" del líder de C's, Albert Rivera, Arrimadas ho ha atribuït al "nerviosisme" del president de la Generalitat i a la seva "desorientació". "El senyor Mas està molt nerviós perquè liderem l'oposició", ha dit la candidata de C's a les eleccions del 27-S. Tot i això, ha afegit que els "atacs personals" no haurien d'estar "permesos" en seu parlamentària.

Alhora, ha negat el caràcter plebiscitari de les eleccions i ha dit que en els propers comicis hi ha una "alternativa" de govern "sensat" i per "tots els catalans", en referència a la seva oferta electoral.

stats