Política 14/05/2018

Arrimadas, a Torra: "Ningú ens portarà a una República independent i vostè no complirà el que ha dit avui"

Ciutadans torna a carregar contra els articles i tuits antics del candidat de JxCat

Mireia Esteve
2 min

BarcelonaCiutadans ha sigut el primer grup de l'oposició a intervenir després del discurs de Quim Torra, i la líder de la formació, Inés Arrimadas, ha tornat a carregar durament contra la figura del candidat a la investidura i el seu projecte de govern. "Ningú ens portarà a una República independent i no complirà el que ha dit avui", ha avisat Arrimadas. Malgrat que aquesta vegada Torra hagi desgranat la seva acció de govern, la líder de l'oposició li ha recriminat que vulgui deixar les polítiques socials per quan Catalunya sigui una República, un fet que ha assegurat que no passarà i li ha demanat que comenci a solucionar els problemes del dia a dia immediatament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrimadas, a més, ha tornat a carregar contra els tuits i articles contra els "espanyols" del candidat de JxCat, tal com va fer en el debat de dissabte, i ha tornat a titllar Torra de tenir una ideologia "supremacista" que exclou una part de la societat catalana. La líder de l'oposició ha obviat les disculpes que Torra ha expressat en el seu segon discurs d'investidura i ha tornat a verbalitzar fragments d'articles del candidat a la investidura. "Ho trobo repugnant", ha dit Arrimadas, que també li ha recriminat a Torra que hagi classificat els seus articles com a "periodístics". "No compari periodisme amb xenofòbia i racisme. Això és periodisme?", ha preguntat. Ja en el torn de rèplica, la líder de l'oposició ha retret a ERC i la CUP que hagin permès que Torra sigui president i ha avisat: "L'independentisme assumeix el discurs de Torra".

Arrimadas s'ha erigit com a líder de l'oposició i ha demanat a la resta de partits que s'uneixin per fer front al projecte independentista que pretén tirar endavant Quim Torra. "Davant la gravetat del que tindrem al davant, intentaré que estiguem tan units com sigui possible i buscar consens en matèria social o en la lluita contra la corrupció", ha afirmat. Amb tot, la líder de l'oposició ha retret al govern espanyol que no hagi presentat cap recurs contra el vot delegat de Carles Puigdemont i Toni Comín i ha responsabilitzat Mariano Rajoy que tots dos diputats puguin votar en el debat d'avui i que Quim -Torra en pugui sortir investit.

Sobre el projecte independentista de Torra, Arrimadas considera que no hi ha cap canvi amb el projecte independentista de Carles Puigdemont, sinó que el que serà el nou president de la Generalitat ha vingut a "reafirmar-se". De fet, Ciutadans culpabilitza l'independentisme d'haver obligat el govern espanyol a aplicar l'article 155 i que Catalunya hagi tingut suspès el seu autogovern durant mesos. Així, Arrimadas ha posat en dubte que Torra vulgui recuperar les institucions catalanes i ha ironitzat en el fet que vulguin tirar endavant un Consell per la República o una Assemblea d'Electes. "Es vol carregar el Parlament, el Govern, i ara diu que no elegirem el president de la Generalitat, que diu que és a Berlín. Quines institucions vol recuperar si se les vol carregar totes?", ha criticat la líder del partit taronja.

Ciutadans considera que l'acció de govern que preveu tirar endavant JxCat i ERC farà que l'estat espanyol torni a actuar. De fet, Rivera ja ha demanat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, reunir-se per tal d'analitzar si es manté l'aplicació de l'article 155 malgrat es formi govern a Catalunya. Arrimadas ha acabat la seva intervenció fent una crítica al "nacionalisme", que considera que "ens ha perjudicat a tots".

stats