Política 02/11/2018

Colau va declinar fer una compareixença conjunta amb el Govern i el Parlament per rebutjar les acusacions

L'Ajuntament creu que s'havia de fer una declaració pròpia, com ja s'ha fet altres vegades

Ot Serra / Pau Esparch
1 min
El president del Parlament, Roger Torrent, amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en l’acte de suport al MWC a principis de febrer.

BarcelonaEls representants del Govern i del Parlament han comparegut conjuntament aquest migdia per expressar el seu rebuig a les elevades peticions de pena de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat contra els líders del Procés. En canvi, Ada Colau ha fet una declaració institucional des de l'Ajuntament de Barcelona, després d'haver rebutjat una escenificació conjunta de les tres institucions. Segons ha pogut saber l'ARA, l'executiu català li va proposar a l'alcaldessa fer una compareixença unitària, però Colau va declinar la proposta.

Segons fonts consultades per aquest diari, el Govern va oferir que el pronunciament es fes des del consistori, però l'Ajuntament també va rebutjar aquest punt. Fonts del consistori apunten que creien que calia fer una declaració pròpia, com ja s'ha fet altres vegades. Malgrat que Colau ha mostrat el seu rebuig a les acusacions i les ha atribuït a la "voluntat de venjança" dels aparells de l'Estat, la també líder de Catalunya en Comú ha fet una crida al diàleg entre els ciutadans catalans i espanyols "de totes les sensibilitats".

En els discursos del president de la Generalitat, Quim Torra, i del president del Parlament, Roger Torrent, també han coincidit amb Colau a assenyalat la "set de venjança", però especialment Torra ha anat més enllà. "El senyor Sánchez ha decidit no actuar, que és el mateix que ser còmplice de la repressió", ha destacat el president de la Generalitat, que aquesta vegada no ha fet cap apel·lació al diàleg, a diferència de l'alcaldessa de Barcelona.

stats