Política 13/10/2019

Colau, sobre la reacció dels comuns a la sentència: "No participarem en sobreescenificacions"

L'alcaldessa de Barcelona qualifica de "precipitada i contradictòria" la candidatura de Més País d'Íñigo Errejón

Acn
2 min
Colau, sobre la reacció dels comuns a la sentència: "No participarem de sobreescenificacions"

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest diumenge que els comuns no participaran en "sobreescenificacions ni crides retòriques a propostes incertes i irreals" com a reacció a la imminent sentència del Procés. "Necessitem que els líders institucionals s'asseguin a buscar solucions i a generar un diàleg estable", ha afirmat Colau des del mirador de l'aeroport del Prat de Llobregat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"S'ha d'aprendre dels errors i no necessitem més sobreactuacions ni retòrica encesa", ha insistit l'alcaldessa de Barcelona. "Jo, com a responsable institucional, tinc molt clar que no he de liderar aquestes mobilitzacions sinó que he de ser a la institució buscant les condicions d'un diàleg serè que permeti trobar solucions", ha puntualitzat Colau.

Preguntada sobre les filtracions de la sentència, l'alcaldessa de Barcelona s'ha mostrat contrariada. "És una absoluta falta de respecte per als encausats i les seves famílies, i també per al conjunt de la ciutadania", ha valorat Colau. "No opinaré sobre aquestes filtracions i espero que algú en doni explicacions. Cal una condemna enèrgica", ha conclòs.

Crítiques a la candidatura d'Errejón

Sobre la candidatura de Més País, d'Íñigo Errejón, la líder de Barcelona en Comú s'ha mostrat crítica i l'ha qualificat de "precipitada i contradictòria". Segons Colau, les propostes d'Errejón ja estan representades pels comuns a Catalunya i per Unides Podem a tot Espanya. "Precisament la gent progressista ens està demanant unitat, i que no ens fragmentem més", ha recordat l'alcaldessa de Barcelona, que considera que Més País només "planteja més soroll". Colau ha demanat una vegada més concentrar el màxim de vot progressista en els comuns per evitar que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, pacti amb la dreta.

stats