Política 14/05/2015

Collboni diu que no permetrà que Gràcia es converteixi en un "nou parc temàtic" com Ciutat Vella

El candidat socialista acusa Alberto Fernández d'atiar la xenofòbia i adverteix que "no passaran"

Acn
2 min
Jaume Collboni amb Guillem Espriu a Gràcia / ACN

BarcelonaEl candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que no permetrà que a Gràcia passi el mateix que a Ciutat Vella amb el turisme i que es converteixi en un "nou parc temàtic" a la ciutat. Per això ha mostrat la seva "oposició frontal" a la construcció d'un hotel a l'edifici del Deutsche Bank i ha assegurat que no donaran suport al pla d'usos de Gràcia. "Es trobaran un mur, el que ha aixecat la gent del barri", ha dit. En clau d'oposició veïnal, Collboni també ha carregat contra el candidat popular, Alberto Fernández Díaz. "Tornen a atiar la xenofòbia; no passaran perquè no els deixarem passar", ha avisat el dirigent socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'aspirant socialista a l'alcaldia de Barcelona ha criticat el model turístic que impulsa el govern de Xavier Trias a la ciutat. Collboni ha posat el focus en un model que "degrada" alguns barris de la ciutat i per això ha advertit: "No penso permetre que a Gràcia passi el mateix que ha passat a Ciutat Vella, el nou parc temàtic turístic de Barcelona".

En aquest sentit, ha assegurat que farà "oposició frontal" a la construcció de l'hotel a l'edifici del Deutsche Bank, acord entre CiU i PP a l'Ajuntament. "Per la porta del darrere", sense avisar veïns ni partits però amb els inversors a punt, ha criticat.

Collboni, que ha recordat que els socialistes no van votar el pla d'usos de Ciutat Vella, ha assegurat que tampoc donaran suport ara al projecte d'usos que es planteja per a Gràcia. De fet, el socialista ha apuntat que no permetrà tampoc que els Jardinets de Gràcia siguin una porta d'entrada al turisme de luxe. "Hi ha el perill que es converteixi en punta de llança del model turístic que ha depravat part de la ciutat. Es trobaran un mur, el mur que ha aixecat la gent de Gràcia", ha garantit.

Contra Fernández Díaz

Collboni ha carregat també contra el candidat dels populars, Alberto Fernández Díaz. "Veiem com tornen a atiar la xenofòbia", ha dit. I ha recuperat un lema republicà per assegurar "clarament" que "no passaran". "No els deixarem passar", ha afegit apel·lant al teixit ciutadà de Barcelona i a la "intel·ligència personal, ciutadana i col·lectiva" dels barcelonins.

Les paraules de Collboni han arribat després que el candidat popular hagi donat suport al projecte "sòlid" de l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, malgrat no ser "políticament correcte". I poc després que el PP hagi confirmat que la campanya de Fernández reparteix unes octavilles amb la frase 'El Raval no pot convertir-se en un gueto islàmic. Vota Alberto Fernández' amb les sigles del PP. Collboni ha assegurat que confia en els barcelonins per combatre partits com el PP i per mantenir Barcelona com una ciutat cohesionada, amb serveis, que acull la gent, i amb cultura i identitat obrera i treballadora.

Tot plegat s'ha dit en el míting que el PSC ha organitzat a la plaça d'Anna Frank, a Gràcia. L'acte ha tingut la presència de la diputada a les Corts Meritxell Batet i entre el públic hi havia l'exdiputada al Parlament pel PSC Laia Bonet.

stats