Política 18/03/2013

Collboni, portaveu del PSC: "Amb les primàries al nostre partit veurem com canvien moltes coses a la política catalana"

Sobre la cimera social de dissabte, que finalment Mas va desconvocar, Collboni creu que era una oportunitat "per crear àrees de consens que ajudin a combatre l'emergència social"

Ara
2 min
Jaume Collboni, portaveu del PSC, aquest dilluns després de la reunió setmanal de l'executiva / ACN

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } Jaume Collboni, portaveu del PSC, ha declarat que les primàries que el partit ha acordat per buscar candidat seran un punt d'inflexió en el terreny polític. Collboni, en declaracions a TV3, apunta que "amb les primàries al nostre partit, a la francesa, podrem veure com canvien moltes coses a la política catalana". Collboni ha manifestat que en les properes eleccions volen proposar "fer eleccions primàries i obertes a tots els partits".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la decisió que Mas desconvoqués la cimera de dissabte, Collboni ho lamenta, perquè creu que "era el moment per crear àrees de consens que ajudin a combatre l'emergència social". Collboni ha deixat clar el posicionament que el PSC tenia de cara a la cimera i és que volien una reunió "amb resultats concrets, per ajudar els joves emprenedors i els aturats".

Segons Collboni, el que ha fet Mas finalment és "substituir els agents socials per consells assessors". Tot i no haver quantificat el cost de les mesures, el diputat socialista preveia que "de la cimera de dissabte n'havien de sortir acords tangibles per lluitar contra la pobresa i l'atur juvenils".

"Som en un moment d'emergència social més que nacional, cosa que ens interpel·la a tots", ha declarat Collboni, i ha afegit que "teníem clar que havíem de donar un missatge de consens entre les forces polítiques".

Pel que fa als pressupostos que la Generalitat ha d'aprovar per aquest any, el diputat socialista sosté que el partit "descarta donar-hi suport tal com estan plantejats". EL PSC, però, si que dóna suport al Govern "per flexibilitzar els objectius de dèficit, però acompanyat d'una reivindicació justa".

Finalment, sobre la polèmica de la votació del dret a decidir al Congrés, Collboni afirma que el PSC no renuncia a tenir grup propi al Congrés: "Ara som dins del PSOE, però el PSC hauria de tenir veu pròpia".

De la votació dels diputats socialistes aclareix que "era una discrepància coneguda per les dues parts", i explica que una solució per a casos que generin desacord seria "que poguessin estar acordades les posicions". "Tenir un acord de com discrepar per no generar mal ambient, però en cap cas significa ruptura", ha conclòs.

stats