Política 17/11/2016

Comín i Candini escenifiquen la seva reconciliació

La portaveu de Junts pel Sí a la comissió de Salut diu que no té cap dubte que el conseller "vol el millor per als pacients"

Ara
2 min
El conseller Toni Comín a la comissió de Salut del Parlament, a la qual la portaveu de JxSí és Montserrat Candini.

BarcelonaLa diputada i portaveu de Junts pel Sí a la comissió de Salut, Montserrat Candini, s'ha disculpat aquest dijous amb el conseller de Salut per les declaracions que va fer a un mitjà de comunicació en què considerava que Comín prioritzava "acontentar l'esquerra" més que els pacients. Candini ha assegurat que en l'entrevista afirmava que "s'estava consolidant una excessiva ideologia" entorn de la política de Salut i demanava fugir-ne per aprofitar l'experiència del passat per millorar l'atenció als pacients "sense barreres ideològiques". Comín ha agraït el gest i ha recalcat que Candini ja s'havia disculpat en privat assegurant que el periodista no havia interpretat correctament les seves paraules.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Candini ha afegit que no té "cap mena de dubte" que tothom, el Govern i els diferents partits, "vol el millor per als pacients". La diputada de Junts pel Sí, però, reclama que cal deixar de banda "dogmatismes ideològics" per prioritzar l'interès general i donar un millor servei al pacient. Per a Candini s'ha d'evitar caure en un "excessiu reduccionisme ideològic" en què "uns són bons i els altres dolents".

El conseller Toni Comín s'ha mostrat agraït per la mostra de suport de la diputada de Junts pel Sí i ha recordat que va considerar, en aquell moment, "desafortunades" les declaracions, i ha afegit que Candini, en privat, ja li havia expressat que "no se sentia identificada" amb la "literalitat" de la declaració que va reproduir el periodista.

"Li agraeixo el suport al conseller i al seu equip. Entenc que ha volgut fer una rectificació sobre una declaració en el marc d'una entrevista", ha dit Comín, i ha afegit: "Si estem davant d'una rectificació, em sembla oportuna i no puc fer més que agrair-l'hi".

stats