Política 18/09/2015

Les confessions de Rabell 'on the road': "Que divertit que és Iceta"

El candidat de Catalunya Sí que es Pot puja a l'autobús de campanya amb Dolors Camats i el coportaveu d'Equo, Juantxo López Uralde

Sara González
2 min
Lluís Rabell i Dolors Camats amb Juantxo López Uralde, d'Equo, fent-se un 'selfie' a l'autobús de campanya

Barcelona / IgualadaEntre croissants i magdalenes, tot és sempre més dolç. El candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, s'enfila amb un somriure a l'autobús. Està encantat de fer campanya, admet. Encara té ressaca del debat a 8TV la nit anterior, on va tenir l'oportunitat, per primer cop, d'interaccionar a curta distància amb els seus rivals polítics. "Que divertit i amable que és Iceta!". Primera confessió 'on the road' amb les mans plenes de sucre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una mica de xocolata per facilitar les relacions que poden semblar, a priori, més insulses. I més encara en un plató on creia que "sortiria un pingüí en qualsevol moment". La tortura del fred de Josep Cuní és dura per a un novell. Amb Xavier García Albiol, continua, és amb qui manté una relació més distant. Segona confessió. Rabell fa una associació quasi immediata: amb Inés Arrimadas tot just són els primers minuts plegats que comparteixen. La coneix poc.

"Exquisida". És l'adjectiu que fa servir Rabell no per referir-se a la rebosteria, sinó per definir l'educació i el saber estar del candidat d'Unió, Ramon Espadaler. L'elegància del seny. Tercera confessió. I ara, una dosi encara més gran de sucre per sincerar-se amb el que probablement ha estat el tràngol més amarg dels últims mesos: Raül Romeva. "Hi mantinc una excel·lent relació personal". Confessió número quatre de qui anys enrere penjava cartells electorals de l'exeurodiputat. Amb la número dos de la CUP, Anna Gabriel, ja fa temps que es coneixen. Moltes batalles compartides a peu de carrer.

Moment de distensió en el viatge fins a Igualada. Almenys fins on els periodistes, que no es cansen de preguntar, ho permeten. Rabell ha pujat a l'autobús acompanyat de la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, que s'estrena en campanya, i el coportaveu federal d'Equo, Juantxo López Uralde. "Hola, sóc la quarta pota de la coalició", diu. I tot seguit, demana immortalitzar el moment amb un 'selfie'.

Arribats a Igualada, s'ha acabat la dolçor. Una dona s'apropa tota decidida a Rabell. "Respongui, es vostè independentista?". "No, jo sóc federalista", diu ell. "I vostè està en contra d'Artur Mas?". "Sí, senyora, no el vull de president", respon ras i curt el candidat. "Doncs, aleshores, ja m'ha quedat clar: vostè va en contra de Catalunya", conclou ella sense voler-ne saber res més. Entre croissants i magdalenes i amb les mans plenes de sucre, tot és sempre més fàcil. Més dolç.

stats