Política 12/09/2015

C's retreu al PP que només vingui a Catalunya en campanya

La candidata Inés Arrimadas acusa Rajoy d'haver "abandonat" els catalans

Agències
2 min
La líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, es fa un 'selfie' amb membres de l'agrupació de C's Girona al passeig marítim de Blanes / ACN

BlanesLa candidata de C's al 27-S, Inés Arrimadas, ha retret aquest dissabte al PP que només vingui a Catalunya en campanya electoral, després que els líders autonòmics del partit hagin desembarcat aquest dissabte a Barcelona. Des de Blanes, també ha criticat "l'estratègia victimista" d'Artur Mas, que ahir va queixar-se que l'Estat tractés quasi com a "delinqüents" els independentistes. A més, ha etzibat a Jordi Sànchez, de l'ANC, que és "incompatible" ser demòcrata i recórrer a la desobediència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrimadas, de fet, ha assegurat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va "abandonar" els catalans durant el procés participatiu del 9-N. En una visita a la localitat de la Selva, ha valorat així la presència durant la campanya dels 'barons' del PP: "Vaig trobar molt a faltar Rajoy el 9 de novembre quan va abandonar els catalans que ens sentim també espanyols", ha afirmat la candidata a les catalanes del 27-S, i ha recalcat que un president ha de venir a Catalunya "tot l'any, i no només en campanya electoral".

La cap de cartell de Ciutadans també ha criticat les "contradiccions" entre els membres de l'executiu de Rajoy respecte a Catalunya, contradiccions que ha atribuït al fet que el PP "no té un projecte de país, sense complexos": "Que no pretenguin compensar en els 15 dies de campanya els errors que han comès".

D'altra banda, Arrimadas s'ha desmarcat de les paraules de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes (PP), que ha assegurat que la Via Lliure va ser un "espectacle vergonyós". "No comparteixo aquesta manera de parlar de la manifestació", ha dit, tot i que ha insistit que va ser una mobilització a favor de la candidatura del president català, Artur Mas, i d'ERC, de manera que ha cridat a manifestar-se a les "urnes" el 27 de setembre.

stats