Política 21/06/2019

Celaá crida a la "responsabilitat" del PP i Cs: "No volem dependre de vots independentistes"

La ministra portaveu diu que Sánchez té intenció de presentar-se "aviat" a la investidura

Marc Toro
2 min
La ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

BarcelonaLa portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha deixat clar que el PSOE continuarà demanant al PP i Cs que s'abstinguin en la investidura de Pedro Sánchez perquè no hi hagi "dependència d'alguna de les altres forces polítiques", en referència als partits independentistes. I encara ha sigut més clara: "No volem que el govern d'Espanya depengui de vots independentistes. En aquesta línia estem treballant", ha dit en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ministra en funcions, que no ha volgut admetre que hi ha converses amb ERC perquè no bloquegin la investidura, ha dit que continuen treballant perquè aquesta tingui lloc al juliol. "El president té intenció de presentar-se a la investidura aviat", ha arribat a afirmar. Amb tot, ha demanat "responsabilitat" als partits estatals per fer possible un nou executiu socialista "com més aviat millor".

La ministra d'Educació en funcions ha destacat la importància que el PSOE continuï a la Moncloa per "desenvolupar l'agenda de progrés" i emprendre el diàleg "amb totes forces polítiques dins de la Constitució", ha remarcat. "El grup socialista i el president en funcions només mantindran diàlegs en l'àmbit de la Constitució, exclusivament", ha insistit en referència a l'escenari previ i posterior a l'eventual investidura. Malgrat això, Celaá ha posat en valor la capacitat dels socialistes de "vertebrar" Espanya i entendre les seves "singularitats i pluralitat".

Celaá i la ministra en funcions de Sanitat, María Luisa Carcedo, han explicat els acords de la reunió del consell de ministres d'aquest divendres, marcada per les negociacions de la investidura, que aquesta setmana han inclòs una reunió entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. El president del govern espanyol en funcions no ha presidit el consell de ministres, perquè és de viatge oficial a Brussel·les en la cimera en la qual els líders europeus estan buscant un acord per triar els pròxims dirigents comunitaris.

stats