Política 02/08/2019

La ministra Calviño defensa que "Espanya està trampejant millor que altres països la situació econòmica menys positiva"

La ministra d'economia reconeix el "cost" per a l'economia de tenir un govern en funcions

Germán Aranda
2 min
La ministra d'Economia, Nadia Calviño, pujarà el pronòstic de creixement econòmic del govern espanyol.

MADRIDLa ministra d'Educació en funcions i portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, insisteix en la seva compareixença posterior al consell de ministres que "si una fórmula ha fallat, se n'han de provar d'altres" i crida un cop més a la formació d'un govern del PSOE amb col·laboració externa d'Unides Podem i no de coalició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Celaá ha confirmat que la ministra d'Economia en funcions Nadia Calviño, que l'acompanya en la compareixença, no serà candidata a la presidència de l'FMI.

Calviño, per part seva, destaca que Espanya està "en un cicle econòmic positiu", en contrast amb les males xifres d'atur publicades aquest dijous. "Portem 22 trimestres de creixement, o sigui cinc anys i mig, i 19 d'aquests trimestres per sobre del 2%", ha destacat. La taxa de creixement actual, ha defensat, és del 2,3%. Reconeix, tanmateix, que la xifra de tres milions d'aturats "és una mala xifra".

La ministra ha defensat la necessària "prudència" del govern davant "incerteses" i "reptes" dins el panorama internacional, com per exemple la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Calviño reconeix "el cost" d'haver de gestionar les dificultats econòmiques amb un govern en funcions.

Pel que fa la investidura, Celaá ha insistit: "Volem un govern progressista i el volem al setembre". S'ha mostrat crítica també amb la dreta, a la qual responsabilitza del "bloqueig" del govern espanyol. Ha demanat al PP que s'abstingui si Sánchez es presenta a una nova investidura "per responsabilitat" i "per respecte institucional". "És el mateix que ens van demanar i vam fer l'any 2016", ha afirmat.

"Escoltar directament els agents socials i acomodar un espai amb aquella altra esquerra amb la qual no ens vam entendre per a un govern de coalició però sí que ens hi volem entendre va molt bé", ha defensat Celáa en relació a les trobades de Sánchez amb sindicats, feministes i altres entitats socials, ja que "activen les prioritats" del programa.

La ministra ha anunciat també que aquest divendres s'ha acordat el repartiment dels 297 milions d'euros a les comunitats autònomes de polítiques actives de treball, justament la competència que va demanar Pablo Iglesias per a Unides Podem des de la tribuna del Congrés en el discurs previ a la votació de la investidura. Per al pla nacional sobre drogues han aprovat el repartiment de 9,5 milions d'euros a les comunitats.

stats