Política 21/01/2015

Daniel Fernández cedeix i renuncia a l'escó

En un comunicat després que el Parlament rebutgés la fórmula que li permetia mantenir l'escó i l'aforament, Fernández anuncia la seva dimissió

M.colomer
1 min
Daniel Fernández, en una imatge d'arxiu / ARA

BarcelonaEl diputat socialista Daniel Fernández, imputat per un delicte de tràfic d'influències en el marc del cas Mercuri amb epicentre a Sabadell, ha anunciat aquest dimecres la seva renúncia a l'escó al Parlament. Fernández ha anunciat en un comunicat la seva dimissió minuts després que el Parlament rebutgés la fórmula que havia proposat ell mateix per mantenir l'escó i, en conseqüència, la condició d'aforat a canvi de renunciar al sou, drets i deures com a diputat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un breu comunicat, Fernández explica que la fórmula que havia proposat ell mateix -i que ha comptat amb l'aval insuficient del PSC i de CiU- tenia el vist i plau de la Comissió d'Estatut dels Diputats. Davant el rebuig del ple de la cambra catalana, però, i d’acord amb el president del grup parlamentari, Miquel Iceta, Fernández ha comunicat la seva "renúncia immediata" a l'escó, una decisió que ja ha comunicat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

stats