Política 11/09/2014

Sonen 'Els segadors' a la Delegació de la Generalitat a Madrid en un acte informal i breu

Una vintena de diputats de CiU i el PSC hi han assistit, mentre que els d'ERC i ICV s'han desplaçat a Barcelona. No n'hi havia cap del PP

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
L'acte informal al Centre Blanquerna. ACN

MadridTres minuts de fotos, tres de discurs, dos per cantar 'Els segadors', copa de cava, pa amb tomàquet i pernil i cap a casa. La Delegació de la Generalitat de Madrid, el centre Blanquera, ha celebrat la Diada amb un acte improvisat i no oficial a la seva sala d'actes en què una vintena de diputats s'han fotografiat acompanyats del cap del delegat de la Generalitat a la capital espanyola, Josep Maria Bosch. Hi han estat presents representants de CDC i d'UDC, a més del PSC, mentre que els d'ERC i ICV s'han desplaçat a Barcelona i els del PP no hi han fet acte de presència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch ha recordat que el centre Blanquerna és "un tros de Catalunya dins de Madrid" i que no podia deixar de celebrar una "Diada que recorda la gesta heroica del 1714". En aquest sentit ha homenatjat els barcelonins de fa justament 300 anys, que van dur a terme una "resistència heroica i gairebé suïcida" després que les institucionals catalanes convoquessin "els fills de la pàtria i amants de la llibertat a derramar sang per la seva vida, el seu honor, la seva pàtria i per la llibertat de tot Espanya".

Finalment ha volgut citar el discurs del president Mas de dimecres a la nit, i ha puntualitzat que "el poble català no vol imposar cap decisió", sinó que el que vol són acords.

El breu discurs ha acabat amb un "Visca Catalunya" i tot seguit els diputats, després de pensar-s'ho uns moments, han cantat 'Els segadors'.

La reunió ha tingut un to molt diferent del de l'any passat, en què un grup d'ultres van irrompre en l'acte oficial, que aquest any se celebra el dilluns 15 de setembre. Tot i això, s'ha fet enmig de fortes mesures de seguretat a la porta, que s'han sumat a la tasca dels dos guardes de seguretat de l'entrada. De 19 h a 21 h la Falange ha convocat una manifestació a les portes del Centre Blanquerna sota el lema "Catalanidad es hispanidad!" i "El separatisme és un crim que mai perdonarem".

stats