Política 05/04/2019

Dimiteix el director d'informació nacional de la Moncloa després de ser vinculat amb les clavegueres per Villarejo

Pozas declararà com a testimoni dilluns després que el comissari l'assenyalés a l'Audiència Nacional

Germán Aranda
1 min

MADRIDL'escàndol al voltant de la 'policia patriòtica' que estava al servei del ministeri de l'Interior per atacar rivals polítics ha forçat la sortida del director d'informació nacional de la Moncloa, Alberto Pozas, que va presentar la dimissió dijous i aquest divendres ha sigut confirmada pel consell de ministres. Dilluns està citat a declarar com a testimoni a l'Audiència Nacional, segons ha publicat aquest divendres el portal 'Elindependiente.com'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comissari José Manuel Villarejo, que està en presó provisional a l'espera de sentència per haver fet servir la policia per crear proves falses contra els enemics del PP, va declarar davant el jutge de l'Audiència Nacional que Pozas va ser qui li va entregar un 'pendrive' amb informació sobre Pablo Iglesias, líder de Podem, per danyar la formació política.

A la seva carta de comiat als mitjans, Pozas denuncia que està sent "utilitzat per atacar el govern i el president" i que és per això que presenta la dimissió. "A sobre, la situació m'impedeix ni tan sols opinar sobre el que està passant", lamenta Pozas.

El periodista explica que, a partir d'ara, podrà "redimensionar l'assumpte" que l'ha "atropellat". Diu que abans de ser contractat a Moncloa van fer "un breu repàs de les coses pendents heretades de la direcció d''Interviu'", però que en cap moment va valorar "un assumpte que en altres circumstàncies podria ser menor" i que ara s'ha convertit en una "bomba informativa".

En els últims dies han sortit a la llum detalls de com l'inspector de policia Fuentes Gago intercanviava favors amb l'exministre veneçolà Rafael Isea per danyar Podem amb documents falsos de manera presumptament il·legal.

stats