Política 23/08/2018

La fiscalia avala que Dolors Bassa obtingui un permís per visitar la seva mare fora de la presó

Només falta el sí del Suprem: la presó de Puig de les Basses ja ha acceptat el permís extraordinari

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La consellera de Treball, Dolors Bassa, creu que ara toca millorar les condicions de contractació.

MadridL'exconsellera Dolors Bassa està a només un pas de convertir-se en el primer pres polític que obté un permís extraordinari per sortir del seu centre penitenciari. Tant la presó de Puig de les Basses a Figueres com la fiscalia han acceptat la petició feta per la seva defensa perquè pugui sortir unes hores a visitar la seva mare, que té prevista una operació de manera imminent. La fiscalia del Tribunal Suprem ha informat a favor de la concessió del permís extraordinari, tot i que ha demanat, això sí, que sigui conduïda per la policia fins al centre hospitalari on és la seva mare, segons ha avançat 'El Español' i han confirmat a l'ARA fonts jurídiques. Ara només cal l'aval del Tribunal Suprem que reunirà demà al matí la sala de vacances -la que té un magistrat de guàrdia de totes les sales durant l'agost- per prendre una decisió definitiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La defensa de l'exconsellera va fer ahir, dimecres, la sol·licitud tant al centre penitenciari de Puig de les Basses, que ha avalat el permís en una reunió extraordinària, com també al Suprem. Si finalment el Suprem confirma el permís, "la família demana sisplau que no hi hagi concentracions per respectar la intimitat i per permetre el desenvolupament normal del permís". Així ho ha assenyalat en un tuit, l'advocat de Bassa, Mariano Bergés, qui ha demanat "comprensió". Les defenses dels líders independentistes temen que si hi ha concentracions "s'hipotequin futures peticions" de permisos.

Fa només dos dies, fins a 3.000 persones es van concentrar a les portes de la presó de Puig de les Basses en un sopar popular per donar suport a l'exconsellera.

El precedent de Forn que no es va arribar a fer realitat

L'únic precedent que hi ha que la fiscalia avalés la llibertat d'un dels presos polítics va ser amb Joaquim Forn el març passat, sota fiança de 100.000 euros. Ara el permís de Bassa seria només temporal per la situació mèdica de la seva mare. Tot i l'aval del ministeri públic, en el cas de l'exconseller d'Interior tant Llarena com la sala d'apel·lacions van mantenir la presó preventiva sense fiança. En el mateix sentit s'han posicionat sempre sobre la resta de presos polítics.

stats