Política 12/03/2018

Domènech es presenta a les primàries de Podem amb una llista "transversal" que inclou membres dels comuns

La integren també les diputades al Parlament Yolanda López i al Congrés Mar García

Ara
2 min
El candidat a secretari general de Podem Catalunya Xavier Domènech, en un acte a la Sagrera

BarcelonaEl líder dels comuns, Xavier Domènech, concorrerà a les primàries per dirigir Podem amb una llista "transversal" -'Amb tu, Podem més'- que compta amb membres de totes les famílies de Podem, amb persones que van formar part de totes les candidatures de les últimes primàries del partit i amb persones de Catalunya en Comú, com l'activista per l'educació i exportaveu d'USTEC-STEs Rosa Cañadell, que forma part de la coordinadora. Segons ha pogut saber Europa Press, Domènech proposa que formin part del Consell Ciutadà Autonòmic (CCA) de Podem -la direcció- l'activista i membre de Podem Conchi Abellán, seguit del membre de la llista de Catalunya en Comú - Podem per Barcelona en les últimes eleccions catalanes Jaume Durall i el cap de premsa de Podem en la passada legislatura, Carlos Tavera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, la llista de Domènech recull membres que es van significar tant amb el 'pablisme' com amb l''errejonismo' i l'anticapitalisme, i conté membres de les candidatures que es van presentar a les últimes primàries: la d'Albano Dante Fachin, la de Jéssica Albiach, la de Raimundo Viejo i la d'Oscar Guardingo, que és senador d'En Comú Podem i, directament, va en la llista del candidat. Anna Maria Pérez Oller i Sandra Daza van concórrer en la llista de Raimundo Viejo, i Toni Pérez, Laia Sánchez, Joaquín Vela i Mireia Iniesta ho van fer en la candidatura de l'actual diputada al Parlament Jéssica Albiach.

Els anticapitalistes Enver Aznar i Andreu Escobar van ser en la candidatura de Fachin i van formar part de la seva executiva, tot i que van acabar sent cessats per l'ex secretari general de Podem, que va abandonar el càrrec el 6 de novembre per les seves diferències amb la direcció estatal del partit.

Diputats i acadèmics

La candidatura compta amb la diputada de Podem al Parlament Yolanda López i amb la diputada al Congrés Mar García. També compta amb altres noms com l'assessor econòmic d'En Comú Podem al Congrés, Sergi Cutillas -que va ser a la llista de Fachin per disputar el lideratge dels comuns quan s'estava creant l'espai CatComú- i amb el politòleg i membre del Consell Rector del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat, Mario Rius. En total, 44 membres completen la llista.

stats