CRÍTICA TV
Política 23/09/2016

Dos periodistes sense títol

i
Mònica Planas
2 min
Dos periodistes sense títol

PeriodistaEn la primera edició del Fora de sèrie, Andreu Buenafuente va dir que per entendre Catalunya volia parlar amb el president Carles Puigdemont. No va poder triar un lloc més sorollós per començar: el mercat de Cornellà. El format tenia efluvis de Salvados i l’estil Jordi Évole: buscar entorns molt populars per jugar amb el contrast de fer-hi asseure un polític. L’entrevista, però, més que entendre el moment present de Catalunya es va basar a dialogar sobre l’essència del procés i interrogar sobre la convivència entre els que hi estan a favor i en contra, sobre el debat identitari i sobre les característiques de la independència d’una manera molt genèrica i elemental. Un disc que ja el tenim una mica sentit i que donava moltes voltes sobre el mateix. Una conversa que suposava tornar a unes quantes pantalles que ja tenim vistes i superades. Fins i tot la petició de Buenafuente de “Jo sóc xarnego. I com a xarnego et demano que tot això ho facis com més transversal millor” quedava una mica passada de moda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont amb Buenafuente en 10 frases

Aquell punt de vanitat

Potser el més curiós de l’entrevista va ser descobrir que Carles Puigdemont va trucar a Buenafuente per agrair-li la imitació que va fer en el seu programa de Movistar+ el dia de la seva investidura. Amb tota la moguda que tenia el país i el nou president, és revelador saber que sempre hi ha temps per als detalls i aquell punt de vanitat.

L’estona que van discutir sobre el seu perfil com a periodistes va ser la més diferent i tenia el to que més ens imaginàvem en el Fora de sèrie. I és que més enllà d’aquest parèntesi en què semblava que Buenafuente i Puigdemont consideressin innecessària la Facultat de Periodisme, la resta de conversa va ser molt anodina.

Què destacarà la gent avui quan parli del programa? Quin instant pot generar conversa o debat sobre l’entrevista? Fora de sèrie va acabar amb la sensació que un programa tan especial no va tenir cap moment singular ni d’especial intensitat televisiva. Qui sap si, en cas d’haver-se llicenciat en periodisme, el resultat hauria sigut un altre...

stats