Política 20/06/2015

Duran, després de la reunió amb Mas: "Va anar bé, sobretot personalment, tot i que des de posicions diferents"

El president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran Lleida: "Convé deixar clar que han estat anys de col·laboració política, lleialtat i bona relació"

Acn
2 min
El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran Lleida, parla amb els mitjans minuts abans de l'inici del Consell Nacional del partit / ACN

L'Hospitalet de LlobregatEl president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran Lleida, s'ha referit a la trobada que va mantenir divendres amb el president de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, després de l'anunci de trencament de CiU després de 37 anys d'història. "Convé deixar clar que han estat anys de col·laboració política, lleialtat i bona relació", ha assenyalat el líder democristià afegint que, amb aquests precedents "no es poden trencar ponts amb ningú i menys quan hi ha una relació personal". Tot i matisar que els consells nacionals del partit solen ser molt participatius, Duran reconeix que el d'aquest dissabte serà especialment "dinàmic" perquè "és un moment difícil".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha assegurat que la trobada, celebrada al Palau de la Generalitat va anar "bé" i que van parlar "de tot". "També de política", ha indicat. "Va ser una reunió bona, sobretot en el terreny personal, tot i que des de posicions diferents en alguns casos, i des d'una anàlisi política compartida en d'altres", ha dit en un altre moment Duran, que divendres es pronunciava a través de la seva carta-web sobre la ruptura de CiU en un to contundent contra Convergència, acusant-la d'haver posat un ultimàtum "inacceptable". En aquest cas, però, ha rebaixat el to i ha dit que fa anys que (Convergència i Unió) treballem conjuntament i això no pot trencar-se des de la perspectiva humana d'un dia per l'altre", ha apuntat.

Sobre el consell nacional d'aquest dissabte, precedit per una clara divisió interna, Duran Lleida preveu que serà "molt participatiu". "Seguríssim", ha afegit, i ha apuntat que el dinamisme sol marcar aquestes trobades de partit, a diferència, segons diu, d'altres formacions polítiques. Per la seva banda, Joana Ortega ha indicat que s'afronta aquest consell amb "il·lusió" tal com "afrontem tots els reptes".

stats