Política 04/08/2014

Baròmetre del CIS: ERC superaria CiU al Congrés

Esquerra obtindria el 3,3% dels vots en les generals, mentre que CiU continuaria perdent suports i baixaria fins a un 2,9%

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridERC superaria CiU al Congrés dels Diputats si se celebressin eleccions ara mateix. Segons l'últim baròmetre del CIS, la formació republicana aglutinaria el 3,3% dels vots, mentre que CiU passaria a tenir-ne un 2,9%. A més, es tracta de l'única força a la cambra baixa espanyola que no perd vots, i augmenta el seu suport vuit dècimes respecte a l'última enquesta, de l'abril, en què obtenia un 2,5% d'intenció de vot.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La federació nacionalista, en canvi, perd una dècima respecte al baròmetre de l'abril.

ICV, integrada dins d'Esquerra Unida (IU), pateix part de l'efecte Podem –tot i que el més perjudicat és el PSOE– i passa del 10,9% de l'abril al 8,2%.

Gairebé 2.500 persones van participar en l'enquesta, que es va dur a terme durant els primers nou dies de juliol. Per tant, l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol encara no havia confessat que tenia diners sense declarar a l'estranger ni els president de la Generalitat i del govern espanyol, Artur Mas i Mariano Rajoy, s'havien reunit.

Alfred Bosch, el segon portaveu més ben valorat. Duran, el setè

El portaveu d'ERC, Alfred Bosch, és el segon més ben valorat, per darrere de la de Geroa Bai, Uxue Barcos (3,94), en una llista en què cap dels portaveus arriba al 4. Pel que fa al portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, és el setè líder més ben valorat, amb un 2,76.

stats