Política 16/11/2017

ERC fitxa Ruben Wagensberg per al número 9 de la candidatura per Barcelona

Junqueras encapçala la llista en què els republicans incorporen MES, Demòcrates i Avancem

Aleix Moldes
2 min
La iniciativa Casa Nostra Casa Vostra pretén denunciar la situació que pateixen els refugiats

BarcelonaRuben Wagensberg és l'última incorporació a la llista d'ERC per al 21-D. L'impulsor de la campanya Casa Nostra Casa Vostra, que reivindicava l'acollida dels refugiats sirians, serà un dels independents de la candidatura que encapçala Oriol Junqueras i que té en Marta Rovira -número 2 per Barcelona- una de les principals candidates a la presidència de la Generalitat. Wagensberg també és un dels impulsors de la plataforma En Peu de Pau, creada recentment per denunciar la repressió de l'Estat contra Catalunya i per defensar la resistència "pacífica i no violenta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els independents també destaca la presència de l'escriptora Jenn Díaz, número 8 per Barcelona, l'islamòloga Najat Driouech, que en principi havia d'ocupar el 14 però finalment serà la número 10 per Barcelona i, en llocs simbòlics, l'històric d'ICV Josep Maria López Llaví (81), el catedràtic de ciència política Ramon Cotarelo (85) i el llibreter Guillem Terribas, que tanca la llista per Girona.

Els republicans han fixat aquest dijous la candidatura definitiva que registraran a la Junta Electoral Central i en la qual s'integren tots els consellers del Govern vinculats a Esquerra, tant els que són a la presó d'Estremera, Oriol Junqueras (1), Raül Romeva (3), Carles Mundó (5), com a la presó d'Alcalá Meco, Dolors Bassa (1 per Girona) i a Brussel·les, Toni Comín (7) i Meritxell Serret (1 per Lleida).

Junqueras per Barcelona, Bassa per Girona, Serret per Lleida i Òscar Peris per Tarragona són els caps de llista d'una candidatura en què s'ha optat per la llista cremallera (dona - home o a la inversa). Altres llocs destacats els ocupen a Barcelona Alba Vergés (6), Josep Maria Jové (11), Ernest Maragall (MES, 13), Toni Castellà (Demòcrates, 15) i Fabián Mohedano (Avancem, 27); a Girona Roger Torrent (2), Anna Caula (3) i Sergi Sabrià (4); a Tarragona Noemí Llauradó (2), Lluís Salvadó (3) i Irene Fornós (4), i a Lleida Bernat Solé (2), Gemma Espigares (3) i Francesc Viaplana (4).

Llistes d'ERC a les eleccions del 21-D
stats